Obert de Dimarts a Diumenge, de 11h a 19h

Julià Mateu

Exposicio temporal

La gran preocupació de Julià va ser la pintura de l'atmosfera, de l'aire, del vent, dels elements líquids i gasosos que conformen l'aire en el qual ens movem. I a fe que ho va aconseguir. Julià Mateu és el pintor del Vent. Tota la seva obra reflecteix aquesta inquietud per mostrar justament el que no es veu, per representar el detall invisible. 

És una ànsia per ensenyar-nos les atmosferes que existeixen entre un ésser humà i un altre ésser humà, o entre una planta i una altra planta, o entre una naturalesa morta i una altra naturalesa morta, és el desig d'aconseguir explicar de manera plàstica el vent que assota els camps, les ones que recorren l'espai,  les emocions que es creuen els amants amb una mirada o amb un sospir, els sons de la música, el soroll de la naturalesa. 

En resum, Julià Mateu s'ha obstinat a pintar i fer visible el que és invisible, la qual cosa els nostres ulls no veuen ni poden veure, però que percebem realment amb una sensibilitat exquisida que ens fa sentir-ho com més viu que fins i tot el que es veu.

Per aquest motiu, el MEAM presenta una exposició de l'obra de Julià Mateu que s'inaugurarà el dijous 26 de Setembre i que estarà oberta fins al 27 d'Octubre de 2019.

Julià Mateu, nascut a Barcelona  en 1941 i resident de Ribes de Freser des dels quatre anys, va obtenir una beca per a anar a la Casa de Camp de Madrid en 1958, i en 1960 es va traslladar a Barcelona, on  va fer la seva primera individual en 1965. Entre 1968 i 1971 va dirigir la “Sala d’Art Modern”, un sindicat independent d'artistes de la Ciutat Comtal. Va tenir èxit a Alemanya i en diverses ciutats europees, però no va voler saber res d'iniciar una carrera internacional, i aviat es va refugiar al poble de Sant Martí d’Empúries, en plena Costa Brava, on va desenvolupar el gruix de la seva obra.

MÉS EXPOSICIONS

Aquesta web utilitza cookies, si continues navegant considerem que acceptes el seu ús.      Acceptar | Més Informació