Obert de Dimarts a Diumenge, de 11h a 19h

ModPortrait 2020

Obres premiades

Exposició de les obres finalistes de la VIII Edició del Concurs ModPortrait 2020 convocat per la galeria virtual Artelibre, sent el primer certamen internacional de pintura figurativa dedicat de manera exclusiva al retrat i un dels més destacats de l'art contemporani figuratiu en col·laboració amb el MEAM.

Rostres d'ancians i vestits de protecció per als sanitaris; confinament i teletreball, totes aquestes escenes possiblement defineixen l'imaginari col·lectiu del passat 2020. Pesi al protagonisme del virus, els retrats presentats en la VIII edició del concurs ModPortrait fugen d'aquesta temàtica per a oferir una visió global de la societat des de la mirada de 700 artistes de 51 països diferents. Una selecció de 90 obres finalistes del concurs de retrat, impulsat per la galeria virtual ArteLibre, arriba a Barcelona després d'haver estat exposada dos mesos en el Palau Bantierra de Saragossa i es quedarà en el MEAM (Museu Europeu d'Art Modern) fins a principis de setembre.

En aquesta edició del concurs, dues dones han estat premiades en les categories de pintura i dibuix. Nicole, d'Anne-Christine Roda, es va emportar el Primer Premi de Pintura amb un oli sobre tela que atrapa a l'espectador gràcies a l'hiperrealisme del traç de l'artista francesa. Roda aconsegueix captar l'expressió de la dona protagonista mitjançant la mirada incisiva que es dirigeix directament al visitant. El carbonet sobre paper de Louisiana Mera, Papa, Dolce i la Planta, va aconseguir el Primer Premi de Dibuix. L'artista figurativa panamenya retrata una escena quotidiana i la dota de detalls minuciosos en els quals a penes es percep el contorn, delimitat només mitjançant les llums i ombres. Altres artistes reconeguts en el concurs d'enguany són Louisiana Mera (Primer Premi de Dibuix); Julián Maroto i Silvia Flechoso (Premis Barcelona Academy of Art); Ioanna Stefou i Carmen Ruiz (Premis Artemiranda.es); Ivan Franco, Frances Bell, Alejandra Moreno, Tanja Gant, Sasha Sokolova, Yan Liang, Roberto Fernández, Viktoria Savenkova, Pedro Antonio Perales i Marcos Rey (Esments d'Honor).

A més de les obres seleccionades de la vigent edició, el MEAM també reserva un espai per a exposar els guanyadors i les obres nomenades amb l'Esment d'Honor l'any anterior. La convocatòria de la novena edició s'obrirà a l'octubre per a aquells artistes que vulguin participar.

MÉS EXPOSICIONS

Aquesta web utilitza cookies, si continues navegant considerem que acceptes el seu ús.      Acceptar | Més Informació