Obert de Dimarts a Diumenge, de 11h a 19h

Marfils Europeus

El coneixement de l'ivori ha estat sempre un gran misteri per els historiadors de l'art i amants de les arts plàstiques en general. Al llarg dels últims anys,s'han fet algunes exposicions importants a nivell europeu sobre aquesta temàtica, com la que es va realitzar en el Museu del Louvre de Paris o la realitzada a Viena, així com obres de gran importància exposades en altres exposicions sobre peces històriques.

Tot això i amb les col·leccions permanents dels museus de Dieppe a França, el Erbach o Munich en Alemanya, han aconseguit donar rellevància a la magnificència d'aquest material, ja que sense dubtes va ser el material noble per excel·lència i amb major prestigi al llarg dels temps en els millors tallers artístics d'Europa.

Curiosament a Espanya, país que va tenir els primers tallers d'ivori de la història, i on, fins avui dia existeixen els més reconeguts artesans del món, les publicacions són pràcticament inexistents, i no comptem amb grans museus que exposin peces rellevants (a excepció dels exemples d'art religiós dels museus d'Oviedo o Sevilla).

El MEAM i Ferma Antiguitats us presenten possiblement la major exposició d'ivoris europeus mai feta a Espanya.

MÉS EXPOSICIONS

Aquesta web utilitza cookies, si continues navegant considerem que acceptes el seu ús.      Acceptar | Més Informació