Obert de Dimarts a Diumenge, de 11h a 19h

Odd Nerdrum y l'Escola de Nerdrum

Painting forever

El Museu Europeu d'Art Modern (MEAM) va exposar des del 17 de setembre fins el 15 de Novembre de 2015, 38 obres del pintor noruec Odd Nerdrum, un dels màxims exponents de l'art nòrdic i referent de la pintura figurativa clàssica i narrativa a nivell internacional.

En l'exposició, es van poder veure també 30 obres escollides dels seus alumnes, en el que ha sigut una de les mostres més completes d'aquest artista.

Nerdrum ha exposat en diverses ocasions amb alguns dels seus alumnes, però mai fins ara s'havia fet una exposició tan àmplia i completa, tant per la magnitud de l'obra presentada del pintor noruec com per la quantitat d'estudiants que l'acompanyen.

Odd Nerdrum, nascut en 1944 en Halsingborg (Suècia), va estudiar en l'Acadèmia d'Art d'Oslo i més tard amb l'artista conceptual Joseph Beuys en Dusseldorf (Alemanya), i des de l'inici va desenvolupar un estil de pintura únic amb una clara influència de pintors com Rembrandt i Caravaggio, fugint de l'abstracció i l'art conceptuals més populars en el seu entorn acadèmic.

Odd Nerdrum, fundador del moviment "Kitsch" en la pintura, centra la seva pintura en petits bodegones que representen una sola imatge, com un bebè o un maó, i en retrats i autoretrats, generalment sense fons, de personatges vestits amb pells i mantells que simbolitzen el que queda després d'un apocalipsi imaginari, així com en grans obres alegóricas de naturalesa apocalíptica.

MÉS EXPOSICIONS

Aquesta web utilitza cookies, si continues navegant considerem que acceptes el seu ús.      Acceptar | Més Informació