Obert de Dimarts a Diumenge, de 11h a 19h

Luis & Romulo Royo

prorrogada fins al 28 d'abril


Comprar Entrades Prepara la teva Visita

Benvinguts a l'Exposició "El Somni de la Fantasia" de Luis & Romulo Royo al MEAM de Barcelona

Ens complau anunciar l'arribada d'una extraordinària exposició que transportarà els visitants als racons més enigmàtics i màgics de la imaginació. Del 1 de febrer al 28 d'abril de 2024, el Museu Europeu d'Art Modern (MEAM) de Barcelona acollirà l'obra fascinant dels reconeguts artistes Luis & Romulo Royo sota el títol "El Somni de la Fantasia".

Trajectòries Entrellaçades: Goya i els Royo

Malgrat els quasi 300 anys que separen els seus naixements, els artistes aragonesos Luis & Romulo Royo comparteixen arrels amb el geni Francisco de Goya. La terra àrida i extrema del nord d'Espanya, el seu clima tocat i sobri, ha deixat una empremta indeleble en les seves creacions. A través d'estètiques diferents, intencions i protagonistes, l'obsessió per la fantasia persisteix, vinculant les seves obres al llarg del temps.

Alats, Bruixes i Ombres: Un Vincle Universal

"El Somni de la Fantasia" explora tres elements fonamentals presents a les obres de Goya i els Royo: Alats, Bruixes i Ombres.

- Alats: Des de les figures alades de Goya fins als àngels provocadors dels Royo, l'exposició revela la fascinació comuna per personatges foscos i misteriosos.
  
- Bruixes: L'univers màgic i misteriós de les bruixes, que Goya presenta de manera terrorífica, es fon en les obres dels Royo amb una bellesa enigmàtica, destacant el poder ancestral del món femení.

- Ombres: Tant en les pintures negres de Goya com en les imatges enigmàtiques dels Royo, el món de les ombres pren vida, explorant enigmes, tenebres i misteris nocturns.

Mascarada de Viatges i Dualitats: La Persistent Fantasia

L'exposició revela la persistència de la fantasia a través dels viatges i les dualitats a les obres de Luis & Romulo Royo.

- Viatges: Des del homenatge a Goya fins als mons de deeses somiades i altres cultures a "Goddesses of Nibiru", els Royo porten els espectadors a través de viatges atemporals que exploren la sensualitat de l'ocult i la fantasia.

- Dualitats: Elements com plomes, tatuatges i joies es converteixen en amulets atemporals que persisteixen a les obres d'ambdós artistes. Luis Royo, reconegut internacionalment com un dels millors il·lustradors de Fantasy, juga amb dualitats entre bellesa i bèstia, vida i mort.

Fantasia Persistent: Un Arxipèlag d'Imaginació

La dedicació de tota una vida a l'art no ha estat suficient per explorar tots els mons entre els somnis i el pinzell. "El Somni de la Fantasia" mostra com la fantasia persisteix a les obres de Luis & Romulo Royo, forjant un arxipèlag d'imaginació que ha deixat la seva empremta en la memòria col·lectiva.

No us perdeu l'oportunitat de submergir-vos en aquest viatge únic a través de la ment creativa de dos artistes que han conquerit el món de la fantasia.

Romulo Royo

Nascut a Saragossa (Espanya) el 1976, Romulo Royo ha estat exposant les seves obres des de l'any 2000, i actualment les seves creacions es troben en diferents col·leccions privades, fundacions i museus.

Molt aviat va començar a il·lustrar per a Norma Editorial publicant portades de llibres i còmics internacionalment per editors com Eura a Itàlia, Rad Moskbay a Rússia i Bastei a Alemanya. El 1999, Romulo Royo va exposar les seves obres al Museu Pablo Serrano, al Museu Provincial de Huesca i al Museu de Teruel. Les seves obres van començar a ser publicades en nombroses revistes d'art com Trebede, Bonart, Exit, o Journal Lapiz Mu, entre altres. Va realitzar exposicions individuals a tot Espanya, Verona, Milà, Frankfurt i Tòquio amb el projecte itinerant Meta Project.

Des del 2004 en endavant, va començar a exposar en diverses galeries d'art grans, fundacions i fires d'art internacionals com el Berlin Art Forum, FIAC, Los Angeles Art Show, ARCO Madrid, Context Art Miami, GIGE Beijing China, Istanbul's Art International, Art Wynwood, etc., i American Express li encarrega una sèrie de litografies d'edició limitada.

El 2009, convidat pel Ministeri de Cultura en representació d'Espanya, va participar en la XXV Biennal d'Alexandria al Museu Nacional, per després itinerar per diferents països com el Nacional Museum Metelkova d'Eslovènia, entre d'altres.

Juntament amb Luis Royo, van viatjar a Moscou per pintar la gran cúpula de Medvedev. El procés del seu treball va ser recopilat en el seu llibre "Dome".

Entre les seves exposicions més recents es troben Kavachnina Contemporary Gallery a Miami, Miguel Marcos Gallery a Barcelona i Huberty & Breyne a Brussel·les. Les seves obres s'han subhastat en prestigioses cases de subhastes com Christie's Paris, Ketterer Kunst a Munic, Galartis a Suïssa i a l'Auction de la Womanity Foundation, amb el reconegut Simon de Pury com a subhastador i la participació de galeries importants com Gagosian, Miguel Marcos i Aquavella

Luis Royo

Nascut a Olalla, Terol (Espanya) el 1954, Luis Royo va començar a exposar les seves obres des de 1972 i va publicar els seus treballs de còmic a diverses revistes com 1984, Rambla, El Víbora i Heavy Metal el 1980. Tres anys més tard va començar a centrar-se en la il·lustració, publicant internacionalment, als Estats Units, Europa i Europa de l'Est. Moltes editorials prestigioses com Tor Books, Berkley Books, Avon, Warner Books o Batman books van confiar en Royo per il·lustrar moltes de les seves portades.

La seva carrera no es va aturar, va començar a il·lustrar per a diferents mitjans. Revistes internacionals com Heavy Metal, National Lampoon, Cimoc, Comic Art, Skorpio, etc. i desenvolupadors de videojocs com Dynamic també volien les obres de Royo per a les seves portades.

El 1992, el seu primer llibre d'autor va ser publicat, "Women", recopilant moltes obres originals de l'artista. "Malefic" i "Secrets" es van publicar seguidament i avui en dia s'han publicat gairebé 40 llibres, omplint les seves pàgines de esbossos, obres originals, històries sobre la mort, l'amor i el futur. Alguns d'ells s'han publicat al costat de Romulo Royo, donant lloc a una gran col·lecció de diferents peces en diversos formats i tècniques.

Al llarg de la seva llarga carrera, Luis Royo ha exposat les seves obres en diferents exhibicions d'art i galeries a França, Espanya, Bèlgica, Alemanya, Rússia i Estats Units. També ha estat guardonat en múltiples ocasions, incloent el Spectrum Silver Award (el millor en art contemporani de fantasia), The Inkpot Comic Art Award (Comi-Con International San Diego) als Estats Units, o el Peregrino Fantasy Prize a Rússia, i el Fumetto Cartoomics Millennium Award a Itàlia

MÉS EXPOSICIONS

Aquesta web utilitza cookies, si continues navegant considerem que acceptes el seu ús.      Acceptar | Més Informació