Prepara la teva Visita Obert de Dimarts a Diumenge, de 11h a 19h
La Fundació es complau a anunciar la incorporació de dos nous premis al certamen. Ara els participants podran optar a dues beques artístiques de la Florence Academy of Art i una dotació econòmica atorgada per Yu Ming - Chipone. Consulta les condicions de participació a www.fundaciondelasartes.org. Data límit: 14 de març de 2025.
Et convidem a descobrir les últimes novetats de la nostra botiga online. Hi trobaràs una àmplia varietat de noves postals, tote bags, quaderns i molt més, perquè puguis portar un trosset del MEAM amb tu. A més, pots explorar els nostres catàlegs exclusius a la nostra botiga online.
Visita'ns al MEAM o fes click aquí per accedir a la nostra botiga en línia.
El MEAM inaugura la seva nova exposició ‘Realism Now’ amb la intenció de ser «com un clar de llum enmig de la selva».
Per llegir la notícia completa, fes click aquí.
El concurs internacional de pintura i escultura Figuratives 2025 obre les seves portes a tots els artistes figuratius i els convida a participar en aquesta nova edició d'aquest reconegut certamen organitzat per la Fundació de les Arts i els Artistes. Al llarg dels anys, el concurs s'ha consolidat com un referent per a aquells que, a través de la figuració, busquen expressar l'essència i la complexitat de la condició humana.
Dirigit tant a artistes consolidats com emergents, Figuratives 2025 se centra en l'excel·lència tècnica i la innovació en pintura, escultura i dibuix. Els seleccionats tindran l'oportunitat d'exposar les seves obres al MEAM, un dels espais més destacats per a l'art figuratiu contemporani, i de rebre més de 70.000€ en premis que reconeixen el seu talent i dedicació.
Les inscripcions estan obertes fins al 14 de març de 2025. Els interessats poden consultar les bases del concurs, disponibles a la web de la fundació www.fundaciondelasartes.org, on trobaran informació detallada sobre els requisits de participació i el procés d'inscripció.
Bases del concurs: BASES_2025_ca.pdf
El Museu Europeu d'Art Modern ha obert avui la temporada amb dues exposicions: una àmplia col·lectiva amb grans mestres internacionals del realisme i una selecció sobre paisatges urbans amb alguns dels millors especialistes del món.
Barcelona, 27 de setembre de 2024. El millor art realista mundial es dóna cita aquest hivern a Barcelona gràcies a l'exposició ‘Realism Now. Meam Show 2024’, que impulsa el Museu Europeu d'Art Modern (MEAM), amb seu a la capital catalana. Gairebé una seixantena d'artistes conformen la nòmina d'aquesta ambiciosa proposta, amb la qual aquesta institució obre una nova etapa sota la direcció del pintor i professor Jordi Díaz Alamà.
Pintors molt coneguts de la figuració internacional com els nord-americans Shane Wolf i Daniel Graves, l'austríac Gottfried Helnwein, el japonès Kouta Sasai, la bielorussa Viktoria Savenkova, la mexicana Ana Rosenzweig, el grec George Rorris o l'espanyol Golucho s'integren en una àmplia llista en què també apareixen escultors com el polonès Grzegorz Gwiazda o els també espanyols Eduald de Juana i José Manuel Belmonte.
L'ambiciosa aposta del Museu Europeu d'Art Modern per a la temporada de tardor es completa a més amb una segona exposició temporal titulada ‘Urbes, Paisatges Contemporanis’ que també ha obert avui les seves portes al públic. Es tracta en aquest cas d'un singular acostament al paisatgisme urbà en què es poden gaudir obres d'alguns dels més coneguts i premiats artistes dedicats a aquest gènere, com el taiwanès Chien Chung Wei, el nord-americà Don Eddy, l'alemanya Ana Schmidt o els espanyols Pedro del Toro i Kike Meana entre altres molts.
El MEAM presenta "Realism Now", amb obres de destacats artistes internacionals, i "Urbes, paisatges contemporanis", explorant la representació de l’urbanisme i la natura en els entorns actuals.
A més de ser l'amfitrió de l'exposició commemorativa de l'Artelibre Gallery, el Museu Europeu d'Art Modern (MEAM) de Barcelona també participarà en "La Nit dels Museus", un esdeveniment cultural anual a Barcelona. Aquest esdeveniment, programat pel dissabte 18 de maig, promet una extravagança cultural per a totes les edats a vuit municipis, amb més de 150 activitats, la majoria de les quals gratuïtes.
"La Nit dels Museus" transforma la ciutat amb horaris d'obertura ampliats de 19:00 a 01:00 hores, permetent als visitants explorar exposicions i participar en diverses activitats com tallers, concerts, recitals, mapeigs i visites guiades. Enguany, l'esdeveniment integra quatre nous museus en la seva oferta cultural, entre ells el Museu Tierra - Sala Barcelona, el Museu de Ciències Naturals de Barcelona - Centre Martorell d'Exposicions, el Museu de l'Art Prohibit i la Muralla Romana - Centre Ocupacional Sinea / Servei d'Arqueologia de Barcelona.
Aquesta edició té com a objectiu superar els rècords anteriors d'assistència post-pandèmia, oferint una experiència cultural prometedora que celebra la riquesa del paisatge museístic de Barcelona.
Per a més informació fes clic aquí.
Jordi Díaz Alamà assumeix la direcció del MEAM, comprometent-se a mantenir-lo com a referent de l'art figuratiu contemporani. Més informació al Blog del MEAM.
Més InformacióLaberinto Gris anuncia amb entusiasme la primera exposició de l'any 2024 al Museu Europeu d'Art Modern (MEAM) de Barcelona, centrada en les obres dels reconeguts artistes Romulo Royo i Luis Royo. Sota el títol "El Somni de la Fantasia", l'exposició es desenvoluparà del 1 de febrer al 31 de març, oferint als visitants un viatge captivador pels racons més enigmàtics de la imaginació.
La inauguració està programada per al 1 de febrer a les 18:30h a la sala principal del MEAM. L'esdeveniment començarà amb paraules del director del museu i dels mateixos artistes, qui compartiran les seves inspiracions i processos creatius. Després, els assistents podran explorar la segona planta del museu, on es mostrarà obra emblemàtica com "Beyond" de Romulo Royo i "Full Moon" de Luis Royo.
L'exposició revela la persistència de la fantasia a través dels viatges i les dualitats presents en les obres de Luis & Rómulo Royo. Des d'un homenatge a Francisco de Goya fins als mons de deesses somiades i cultures exòtiques en "Goddesses of Nibiru", els Royo transporten els espectadors a través de viatges atemporals que exploren la sensualitat de l'ocult i la fantasia. A més, elements com plomes, tatuatges i joies es converteixen en amulets intemporals que persisteixen en les seves obres, explorant dualitats entre bellesa i bèstia, vida i mort.
Els visitants també tindran l'oportunitat única de descobrir les últimes obres en les quals els artistes han estat treballant, incloent la sèrie en procés "Homenatge a Goya". Aquesta part del projecte continuarà evolucionant al llarg del 2024, permetent als espectadors endinsar-se en un nou univers creat als estudis dels Royo.
Malgrat els gairebé 300 anys que separen els seus naixements, els artistes aragonesos comparteixen arrels amb el geni Francisco de Goya, la influència del qual es reflecteix en la terra àrida i extrema del nord d'Espanya. A través de diferents estètiques i protagonistes, l'obsessió per la fantasia persisteix, vinculant les seves obres al llarg del temps.
Mark Tennant emergeix com un mestre contemporani que desafia les tendències dominants. Malgrat el seu arrelament en tècniques tradicionals, l’artista aconsegueix sorprendre'ns amb algunes de les obres més intrigants i rellevants de la cultura urbana actual. Les seves pintures, compostes amb amples pinzellades i atrevits zones de color, evoquen reminiscències de l'impressionisme i capturen l'essència del moviment de les avantguardes del segle XX. Lluny de buscar el realisme, Tennant s'endinsa en la transmissió d'emocions implícites en colors i formes, il·luminant retrats captivadors de la joventut urbana contemporània. Aquesta exposició ens convida a submergir-nos en el contrast entre el clàssic i el contemporani, desafiant la noció que només els corrents artístics moderns poden explorar la riquesa de la cultura urbana.
L'excitació es respira a l'aire mentre s'apropa l'esdeveniment artístic de l'any! Ens complau anunciar que aquesta setmana tindrà lloc la trobada dels membres del jurat per al Concurs Internacional de Pintura i Escultura Figurativas 2023. Aquest prestigiós concurs, que s'ha convertit en un referent en el món de l'art contemporani, ha atraient artistes talentosos de tot el món i ha captivat l'interès dels amants de l'art.
La reunió de delibració del jurat se celebrarà a Barcelona, al Museu Europeu d'Art Modern (MEAM), durant tot el cap de setmana. Durant aquests dies, els membres del jurat, formats per experts en art i artistes destacats, es reuniran per avaluar i debatre les obres participants i seleccionar els guanyadors d'aquest any.
El concurs Figurativas, organitzat per la Fundació de les Arts i Artistes, té com a objectiu promoure i difondre la importància de l'art figuratiu en l'art contemporani. A través d'aquesta competició, l'objectiu és reconèixer i recompensar el talent dels artistes que utilitzen la representació figurativa com a temàtica central en les seves obres.
El jurat del concurs juga un paper crucial en la selecció dels guanyadors. Cada membre del jurat aporta la seva perspectiva única i experiència en el món de l'art, enriquint el procés de selecció. Durant la reunió, analitzaran i debatran les obres presentades, avaluant criteris com la qualitat tècnica, la originalitat, l'expressió artística i la capacitat de transmetre un missatge a través de l'obra.
És important destacar que el procés de selecció del concurs Figurativas és rigorós i transparent. El jurat treballa de manera independent, sense influències externes, garantint la imparcialitat i justícia en la elecció dels guanyadors. Cada decisió es pren amb gran cura i amb arguments sòlids, garantint la qualitat i el reconeixement dels premis atorgats.
Però això no és tot! Aquest any, el concurs Figurativas ha decidit obrir les seves portes als seguidors i amants de l'art. Per assegurar-se que ningú es perdi els emocionants moments de la reunió del jurat, s'ha activat el perfil d'Instagram del concurs, permetent que tothom segueixi les actualitzacions en temps real.
Així que marqueu les vostres agendes i prepareu-vos per a un cap de setmana ple d'art i emoció. La trobada dels membres del jurat per al concurs Figurativas 2023 està a punt de començar.
Que comenci la delibració i que l'art ens sorprengui una vegada més amb la seva bellesa i capacitat per moure'ns!
Més InformacióL'art de la representació. Al llarg de la seva trajectòria, que va començar el juny de 2011, el MEAM s'ha convertit en un centre de referència per a l'art figuratiu contemporani, on s'exposen obres d'artistes reconeguts a nivell nacional i internacional. Al llarg dels anys, el museu ha experimentat una constant evolució i una activitat desbordant, convertint-se en una entitat dinàmica capaç de generar sinergies entre el públic i els artistes, oferint així un espai per a aquells que creuen en una nova expressió de l'art contemporani.
La recepció de milers de visitants, juntament amb una gran cobertura mediàtica, han convertit el MEAM en un dels museus més visitats de Barcelona, consolidant-se com una atracció indiscutible de la ciutat. No obstant això, al llarg d'aquesta trajectòria, el museu ha pogut observar una relació paradoxal entre la recepció de l'art figuratiu contemporani per part dels visitants i el desconegut general d'aquesta tendència artística per part del públic en general.
La pintura figurativa contemporània fa referència a la representació de l'ésser humà, la natura i objectes reconeixibles en un estil modern o actual. Sovint es considera un moviment artístic que ha sorgit com a reacció contra l'art abstracte que va dominar l'escena artística al segle XX. A diferència de l'art abstracte, que es centra en la forma, el concepte, el color i la textura, la pintura figurativa contemporània posa èmfasi en la representació realista de l'ésser humà i el seu entorn. En lloc d'amagar la realitat darrere de l'abstracció, la pintura figurativa contemporània busca destacar la bellesa i complexitat de la vida quotidiana i les emocions humanes.
La pintura figurativa contemporània també ha estat influïda per la fotografia. Molts artistes d'aquest moviment fan servir la fotografia com a referència per crear obres d'art que representen la realitat amb precisió fotogràfica. No obstant això, a diferència de la fotografia, la pintura figurativa contemporània sovint afegeix capes emocionals i subjectives a la representació de la realitat: retrats que capturen l'essència del subjecte i la seva intensitat emocional. Les obres sovint es basen en temes i motius que són fàcilment reconeixibles per al públic, la qual cosa les fa més accessibles i comprensibles. La pintura figurativa convida l'espectador a identificar-se amb els personatges o les escenes representades, augmentant l'impacte emocional de l'obra en l'espectador.
Actualment, la pintura figurativa contemporània continua evolucionant. Els artistes continuen experimentant amb nous mitjans i tècniques per representar la figura humana de manera realista i expressiva. A més, la creixent influència de la cultura popular i les xarxes socials afavoreix la creació d'obres que reflecteixen la vida contemporània de manera més autèntica.
Amb aquesta exposició, el MEAM pretén destacar la forta presència que l'art figuratiu contemporani té en els nostres dies, amb infinites possibilitats de representar la realitat i amb un missatge basat en la manifestació de la realitat del nostre temps. Obres que, en gran part, no busquen una mimetització formal, sinó una proximitat a la realitat social, seguint en el camp de les arts plàstiques un camí ideològic que renova l'esperit modern. Per aquest motiu, aquesta exposició inclou pintures amb pinzellades realistes, hiperrealistes i expressionistes. Les obres es caracteritzen per una tècnica minuciosa i realista, en què cada pinzellada és clarament visible.
Aquesta exposició ens permetrà observar, per primera vegada en conjunt, una amplia selecció d'obres que inclou peces d'artistes preeminent d'aquesta tendència figurativa, des de l'escola realista espanyola dels anys 70-80, l'hiperrealisme americà, el nou realisme europeu, a vegades anomenat nova figuració pictòrica, fins a les creacions d'artistes més joves i emergents.
L'objectiu és presentar una visió general de la tendència actual a través dels grans mestres de l'art figuratiu i els artistes més destacats en aquest àmbit. Artistes que lideren el camí actual, no només per ser els pioners d'aquest moviment artístic a nivell internacional, sinó també per tenir les seves arrels en la tradició pictòrica en busca d'un nou llenguatge artístic del nostre temps.
La mimesi és un crit per la realitat en un món digitalitzat on l'espectador s'immergirà en l'univers representat en les obres, on les obres actuen com un mirall de la nostra societat i com un mitjà per explorar les emocions i misteris de la nostra existència. Veurem obres amb nova estructura espacial, desordre compositiu, expressivitat exagerada i deformadora, representacions de la figura humana aïllada, transformacions dels suports tradicionals i innovacions sintàctiques en la formació d'espais i narratives. En resum, artistes que han obert pas al que avui anomenem: La Nova Figuració del segle XXI.
Més InformacióBenvinguts al MEAM Museu Europeu d'Art Modern!
Som un espai dedicat a promoure i difondre la creativitat i el talent dels artistes contemporanis, tant reconeguts com emergents. El nostre museu es troba al cor de Barcelona i és una parada obligada per als amants de l'art de tot el món.
En el nostre perfil trobaràs una àmplia varietat de contingut inspirador: des d'obres d'art impressionants fins a emocionants esdeveniments i activitats culturals. Uneix-te a la nostra comunitat i submergeix-te en la riquesa de l'expressió artística contemporània.
Explora les nostres exposicions permanents i temporals, on podràs admirar una àmplia gamma d'estils, tècniques i conceptes. Cada obra que exhibim ha estat seleccionada cuidadosament per captivar i desafiar els nostres visitants, oferint noves perspectives i experiències inoblidables.
A més, ens apassiona fomentar el diàleg i la interacció entre artistes, comissaris i amants de l'art. A través dels nostres esdeveniments especials, tallers i xerrades, oferim un espai de trobada on les idees es intercanvien i les connexions es forgen.
T'agradaria participar més activament? Comparteix les teves experiències al museu utilitzant l'etiqueta #MEAMexperience i forma part de la nostra comunitat virtual. Ens encantaria conèixer les teves opinions i veure com les nostres obres d'art t'han impactat.
Vine i descobreix el poder de l'art contemporani al MEAM Museu Europeu d'Art Modern! Segueix-nos per estar al dia de les nostres últimes exposicions, esdeveniments i sorpreses especials. Junts, crearem un espai on l'art i la imaginació es fusionin per inspirar i transformar.
Més InformacióBertrand Desmaricaux (°1963) és un artista establert a Bèlgica. Va estudiar pintura de figures i retrats (i dibuix) a l'Art Students League de Nova York, al Studio Incamminati de Filadèlfia, a la New York Academy of Art, a l'Art League de Virgínia, a l'Escola d'Artistes de Scottsdale, a l'Acadèmia de Belles Arts de París, a l'Art Digger Lab de Madrid i a l'Atelier Clàssic Flamenc de Bruixes.
Imparteix regularment tallers de pintura de retrats, principalment a l'Académie de la Grande Chaumière de París.
Solen pintar del natural, i és conegut sobretot pel seu ús solt i vibrant del color i la seva connexió càlida amb els retratats. La seva tècnica consisteix a aplicar primer les àrees grans de color amb pintura diluïda, i després treballar gradualment les àrees més petites amb pintura més espessa. En primer lloc, posa èmfasi en la col·locació dels colors adequats un al costat de l'altre, i només després elabora gradualment el dibuix.
La seva obra ha estat seleccionada i exposada a Nova York (Art Students League, Salmagundi Club), París (Salon des Beaux Arts), Scottsdale, Venècia, Barcelona (MEAM) i Amsterdam.
Més InformacióEns complau anunciar la incorporació d'un nou membre al panel del jurat del prestigiós concurs internacional de pintura i escultura Figuratives 2023, organitzat bianualment per la Fundació de les Arts i els Artistes de Barcelona. Estem encantats de donar-li la benvinguda al reconegut pintor xilè Guillermo Lorca García-Huidobro.
Guillermo Lorca García-Huidobro és un talentós artista nascut a Santiago de Xile, la passió pel art del qual s'ha convertit en una trajectòria artística sòlida i destacada. Des d'una edat primerenca, va mostrar un interès innat per la pintura, la qual cosa el va portar a dedicar-se per complet al seu desenvolupament artístic.
L'obra de Lorca es caracteritza pel seu domini del realisme i la seva habilitat per capturar l'essència humana a través dels seus retrats i composicions figuratives. El seu estil es distingeix per l'atenció minuciosa als detalls, la precisió en el dibuix i una paleta de colors rica i expressiva. Cada una de les seves creacions és una exploració profunda de la condició humana, transmetent emocions i narratives complexes amb una mestria inigualable.
Al llarg de la seva carrera, Guillermo Lorca ha rebut nombrosos premis i reconeixements en importants certàmens d'art a nivell nacional i internacional. La seva obra ha estat exhibida en destacades galeries i museus arreu del món, captivant el públic amb la seva capacitat de capturar la vida en cada pinzellada.
La incorporació de Guillermo Lorca García-Huidobro al panel del jurat del concurs Figuratives 2023 és un gran honor per a tots nosaltres. La seva experiència, visió artística i coneixement en el camp de la pintura i l'escultura enriquiran encara més l'avaluació de les obres presentades en aquest prestigiós concurs.
Més InformacióL' emoció és a l'aire mentre s'apropa l'esperat esdeveniment d'art d'aquest any! Ens complau anunciar que aquesta setmana tindrà lloc la reunió dels membres del jurat del concurs internacional de pintura i escultura Figuratives 2023. Aquest prestigiós concurs, que s'ha convertit en un referent en el món de l'art contemporani, ha atret a talents artistes de tot el món i ha despertat l'interès dels amants de l'art.
La reunió deliberativa del jurat tindrà lloc a Barcelona, al Museu Europeu d'Art Modern (MEAM), durant tot el cap de setmana. Durant aquests dies, els membres del jurat, formats per experts en art i artistes destacats, es reuniran per avaluar i discutir les obres participants i seleccionar els guanyadors d'aquest any.
El concurs Figuratives, organitzat per la Fundació de les Arts i els Artistes, té com a objectiu promoure i difondre la importància de la figuració en l'art contemporani. A través d'aquest concurs, es busca reconèixer i premiar el talent dels artistes que utilitzen la representació figurativa com a tema central de les seves obres.
El jurat del concurs juga un paper crucial en la selecció dels guanyadors. Cada membre del jurat aporta la seva perspectiva única i la seva experiència en el món de l'art, enriquint el procés de selecció. Durant la reunió, analitzaran i debatran les obres presentades, avaluant criteris com la qualitat tècnica, l'originalitat, l'expressió artística i la capacitat de transmetre un missatge a través de l'obra d'art.
És important destacar que el procés de selecció del concurs Figuratives és rigorós i transparent. El jurat treballa de manera independent, sense influències externes, garantint així la imparcialitat i l'equitat en l'elecció dels guanyadors. Cada decisió es pren amb gran cura i està recolzada per arguments sòlids, assegurant la qualitat i el reconeixement dels premis atorgats.
Però això no és tot! Aquest any, el concurs Figuratives ha decidit obrir les seves portes als seguidors i amants de l'art. Perquè ningú es perdi els moments emocionants de la reunió del jurat, s'ha habilitat el perfil d'Instagram del concurs on tothom podrà seguir les novetats en temps real.
Així que marqueu els vostres calendari i prepareu-vos per a un cap de setmana ple d'art i emoció. La reunió dels membres del jurat del concurs Figuratives 2023 està a punt de començar.
Que comenci la deliberació i que l'art ens sorprengui un cop més amb la seva bellesa i la seva capacitat d'emotionar-nos!
Més Informació"El retrat és captar l'ànima d'una persona", afirma el director del Museu Europeu d’Art Modern (MEAM) de Barcelona, José Enrique González, i l'artista holandès Wim Heldens i el madrileny Felipe Tenorio l'han aconseguit amb escreix. Amb obres hiperrealistes, que a simple vista semblen fotografies -fins i tot mostren els porus de la pell-, han guanyat, en la categoria de pintura i en la de dibuix, la IX edició del concurs de retrat figuratiu ModPortrait 2021. En el MEAM s'exhibeixen fins a el pròxim 18 de setembre els 103 treballs seleccionats.
Llegeix la notícia completa en aquest enllaç.
El MEAM presenta “Si Volse a Retro”, una exposició que ret homenatge a l'Infern de la Divina Comèdia de Dante.
Barcelona, 1 d'abril de 2022.- El MEAM, que promou i difon l'art figuratiu dels segles XX i XXI, presenta “Si volse a Retro”, la primera exposició conjunta de l'espanyol Jordi Díaz Alamà i el polonès Grzegorz Gwiazda. La mostra està composta per 63 obres; 54 pintures de Jordi Díaz i 9 escultures de Grzegorz Gwiazda, i s'emmarca en la celebració del 700è aniversari de la mort de Dante Alighieri, retent homenatge a la seva obra més cèlebre, la Divina Comèdia. En aquesta mostra, es presenten de manera concreta i detallada les obres que formen part d'aquest projecte expositiu creat pel pintor català en col·laboració amb l'escultor polonès.
El poema èpic compte la història d'una visió d'un viatge en el qual Dante, transportat al món sobrenatural de la teologia medieval, contempla els turments dels condemnats en l'Infern, la purificació de les ànimes en el Purgatori i les alegries dels Justos en el Paradís. La sèrie “Si Volse a Retro” se centra en les diferents escenes de l'Infern, materialitzant pictòricament l'imaginari més impactant de Dante. Cada cant és representat per una pintura de gran format (tècnica mixta sobre llenç). No obstant això, Alamà s'allunya de la narració explícita, explorant notablement recursos abstractes i experimentals per a plasmar i sublimar el paisatge infernal i els terribles suplicis de les ànimes pecadores. A la representació dels cants se li sumarà les escultures de l'artista polonès Grzegorz Gwiazda i material complementari constituït per retrats de personatges i criatures pintats per Alamà que ajudaran a enriquir la seva visió i interpretació de l'Infern de Dante.
Alamà es va acostar per primera vegada a la Divina Comèdia en la seva joventut durant la seva formació pictòrica a la ciutat de Florència. En el camí de casa a l'Acadèmia on s'estava formant artísticament, va creuar cada dia durant tres anys la plaça de la Santa Croce, presidida per l'escultura de Dante (1865), obra de Enrico Pazzi.
La lectura de l'obra de Dante va enterrar en ell la llavor d'una inquietud. Va sentir que quan arribés el moment, hauria d'intentar plasmar aquestes pàgines en imatges amb els seus propis pinzells, amb el seu propi caràcter i visió.
Després d'anys de trajectòria creativa i formació continuada, Alamà va decidir en 2018 que havia arribat el moment d'iniciar una representació amb veu pròpia. L'execució de “Si Volse a Retro” va ser d'una enorme complexitat conceptual i compositiva, un dels majors desafiaments creatius de l'artista. La pluralitat d'escenaris, la ingent quantitat de personatges i bèsties imaginàries al costat de la varietat de les atmosferes representaven tot un repte: el pintor volia plasmar un món fantàstic, però alhora creïble, capaç d'interpel·lar al públic contemporani.
Gwiazda es va unir al projecte poc després. Tots dos compartien el desig de col·laborar en el pla artístic i el projecte era perfecte a aquest efecte. Fruit d'aquesta col·laboració va néixer una conjunció artística que marca un moment especial en les carreres de Gwiazda i Alamà. Amb aquest exercici conjunt submergeixen a l'espectador en un torrent d'energia creadora de primer ordre.
Museus i Liceu: una història compartida és el resultat d’un projecte entre museus, col·leccions, biblioteques, arxius i centres d’exposicions de Catalunya i el Liceu per commemorar el 175è aniversari del Gran Teatre. L’acció també vol contribuir a fer xarxa i establir lligams entre les institucions culturals del país
119 centres culturals han seleccionat una o diverses obres de les seves col·leccions relacionades amb la història del Liceu que exposaran durant uns mesos a les seves seus, entre el 15 de març de 2022 i el 31 de juliol de 2023
La iniciativa aglutina centres com ara el Museu Nacional d’Art de Catalunya, Museu Picasso, Museu Dalí, MACBA, CCCB, Museu Municipal de Calella, Museu d’Arqueologia de Catalunya, Museu de la Vida Rural. Fundació Carulla, CosmoCaixa, Museu Isaac Albéniz de Camprodon.MIAC, Museu d'Art Modern de la Diputació de Tarragona, La Pedrera - Casa Milà, Arxiu General de la Diputació de Barcelona, Museu Municipal de Llívia, Museu de l’Empordà, Museu Europeu d'Art Modern, Museu del Futbol Club Barcelona, Fundació Antoni Tàpies, Fundació Miró, entre molts d’altres. El llistat complet es pot consultar en aquest enllaç
En total són 77 centres participants a la província de Barcelona, 25 a la de Girona, 7 a Lleida i 10 a Tarragona.
L'artista estatunidenc inaugura en el MEAM 'A Tour de Force', la seva primera antològica en un museu.
El Museu Europeu d'Art Modern (MEAM), en el barri Gòtic de Barcelona, estrena 'A Tour de Force', de Shane Wolf (Cincinnati, 1976), la primera exposició antològica de l'artista estatunidenc i resident de París en un museu. En ella es reuneixen 187 obres de estil renaixentista, encara que modern i molt personal, amb el cos humà i els nus masculins i femenins com a tema principal.
En la mostra, que es pot visitar fins al 27 de març, destaca el procés de creació de les obres, que s'exposen acompanyades de esbossos i versions.
El Museu Europeu d’Art Modern exposa una monogràfica de l’artista nord-americà Shane Wolf. Guardonat amb diversos premis a França, on resideix des de fa temps, és un exponent més de l’art figuratiu que defensa el museu del carrer de la Barra de Ferro. I, més concretament, de la figura humana. Shane, que va estudiar a Florència per la seva fascinació per l’art del Renaixement, és un admirador de l’academicisme clàssic i la seva màxima de bellesa i equilibri.
La Fundació Privada de les Arts i els Artistes ha nomenat com a nou director del Museu Europeu d’Art Modern a Jose Enrique González. Amb una dilatada experiència tant en l'àmbit cultural com en el panorama de l'art figuratiu internacional assumirà al seu torn el càrrec de president de la Fundació Privada dels Arts i els Artistes. D'aquesta manera, substitueix a l'ex director Jose Manuel Infiesta (1949 – 2021) que ha treballat amb Jose Enrique González en els últims mesos per a garantir una bona transició i ha anunciat que emprendrà nous reptes professionals.
Jose Enrique González, nascut a Saragossa (1961), és pintor, editor i galerista. Actualment dirigeix la Galería Virtual Artelibre que ha fundat en 1999 com una entitat cultural la fi principal de la qual és donar a conèixer el món de l'art figuratiu en tota la seva extensió. Organitza anualment el concurs de retrat modern ModPortrait i dirigeix l'Estudi de Dibuix i Pintura Clàssic Artelibre a la ciutat de Saragossa.
La BAA s'enorgulleix d'anunciar que obrirem una nova Acadèmia en el centre de Barcelona a partir del pròxim semestre de tardor de 2021! ?
?
Després d'aquests temps desafiadors per a tots, plens d'incertesa i inquietuds, estem decidits a continuar oferint la millor educació artística acadèmica a estudiants de tot el món. ?
?
Ara més que mai ens agradaria agrair a la comunitat BAA: estudiants passats, presents i futurs, la facultat i el personal pels seus esforços i suport?
?
Esperem poder mostrar-te el nostre nou espai molt aviat! Mantinguin-se al corrent!
El MEAM exposa l'obra de l'artista italià Roberto Ferri, el "Caravaggio modern" El Museu Europeu d'Art Modern (Meam) dedica una exposició a l'artista italià Roberto Ferri, el "Caravaggio modern", que s'ha inaugurat aquest divendres i es podrà veure fins al 3 d'octubre, ha informat en un comunicat.
Leer más: https://www.europapress.es/catalunya/noticia-meam-expone-obra-artista-italiano-roberto-ferri-caravaggio-moderno-20210618143947.html
(c) 2021 Europa Press. Está expresamente prohibida la redistribución y la redifusión de este contenido sin su previo y expreso consentimiento.