Obert de Dimarts a Diumenge, de 11h a 19h

Pedro del Toro

Ultima setmana

Exposició d'obres de l'artista madrileny Pedro del Toro. L'artista va ser un del guanyadors ex aequo del concurs internacional de pintura i escultura Figurativas, que convoca bianualment la Fundació Privada de les Arts i els Artistes.

Tots saben qui és Pedro del Toro. O han sentit parlar d'ell. Tots saben que es tracta d'un dels grans pintors d'aquest país i tots han vist algun dels seus paisatges urbans, generalment vistes de Madrid. Però molt pocs li coneixen realment.

Nascut a Madrid en 1970, ja als quinze anys va començar estudis lliures de pintura en el Taller de les Arts, i no va ser fins al 2000 que no va iniciar estudis superiors en la Facultat de Belles Arts de la Universitat Complutense de Madrid. Poc preocupat per títols i premis, encara que ha rebut ja uns quants, jo vaig conèixer la seva obra a través del galerista Santiago Sánchez Echeverria, quan gestionava la Galeria Castelló 120, l'única que de debò ha treballat l'obra de Pedro del Toro. Em van impressionar els seus paisatges urbans i finalment la seva «Gran Via» va ser adquirida per al MEAM quan es va presentar al Primer Concurs de «Figuratives», ja l'any 2006.

En els últims anys, va començar a presentar algun nu o algun retrat femení als nostres concursos, «Figuratives» o «ModPortrait», i d'aquí va començar el nostre interès per conèixer una mica més de la seva obra. Fins que, en 2019, amb «El Nus», ha aconseguit el Primer Premi en el 10è Concurs de «Figuratives», que es presentarà coincidint amb aquesta exposició antològica en el MEAM. Una veritable casualitat que realçarà la figura i l'obra d'un artista fins i tot jove, que tindrà molt a dir en els pròxims anys, dins de la gran família de l'art figuratiu contemporani

MÉS EXPOSICIONS

Aquesta web utilitza cookies, si continues navegant considerem que acceptes el seu ús.      Acceptar | Més Informació