Els dies 14 i 15 de maig, el museu romandrà tancat per canvi d'exposició. ×

Obert de Dimarts a Diumenge, de 11h a 19h

Figurativas 2023

¡ultims dies!

En el fascinant món de l'art contemporani, el prestigiós 12è Concurs Internacional de Pintura i Escultura Figuratives 2023, convocat bianualment per la Fundació Privada de les Arts i els Artistes, s'erigeix com un dels esdeveniments més destacats. Aquest certamen ha aconseguit atreure alguns dels artistes més talentosos de tot el món.

El concurs "Figuratives" no només és un esdeveniment en si mateix, sinó l'inici d'un viatge artístic continu. La Fundació Privada de les Arts i els Artistes espera amb entusiasme seguir de prop l'evolució artística de cadascun dels premiats i presenciar com continuen sorprenent-nos amb les seves noves creacions. La importància d'aquest concurs rau en la seva capacitat per donar visibilitat a les creacions plàstiques més actuals i avantguardistes. La Fundació Privada de les Arts i els Artistes de Barcelona se sent orgullosa d'impulsar i promoure l'art contemporani, brindant una plataforma perquè els artistes d'arreu del món compartixin la seva visió i el seu talent.

Figuratives 2023 va ser molt més que una simple competició artística. Les obres presentades van passar per un meticulós procés d'avaluació que va constar de diverses fases:

En la categoria de pintura, destacats artistes i crítics d'art van formar part del jurat. Un dels membres més reconeguts va ser Antonio López García, un mestre de la representació figurativa, el llegat artístic del qual és àmpliament admirat. Al seu costat, Arantzazu Martínez, Miriam Escofet, Guillermo Lorca, Jordi Díaz Alamà, Tomás Paredes i Jose Enrique González es van embarcar en un viatge únic i emocionant en un dels concursos d'art més destacats a nivell internacional per seleccionar les millors obres presentades en aquesta darrera convocatòria.

En la categoria d'escultura, el jurat estava format per artistes de renom com Eudald de Juana, Silvia Juez Linares, Grzegorz Gwiazda, Maudie Brady i Jose Enrique González, els quals van aportar les seves perspectives úniques i coneixements profunds a l'avaluació de les obres escultòriques.

El públic podrà gaudir d'aquestes obres mestres en persona en una exposició que s'inaugurarà el proper 6 d'octubre al Museu Europeu d’Art Modern (MEAM) de Barcelona. Aquesta exposició serà una oportunitat única per apreciar de prop el talent i la creativitat dels artistes guardonats, així com per submergir-se en l'emocionant món de l'art contemporani. Convidem tots els amants de l'art a experimentar la magnificència d'aquestes obres de primera mà. Atenció: els artistes premiats han de confirmar la seva assistència a l'event inaugural escrivint a l'adreça de correu promocio@meam.es.

De la mateixa manera, desitgem informar-vos que a la tercera planta del museu podreu visitar l'obra de Haitz de Diego, guanyador del Premi d'Exposició Monogràfica en aquesta edició del concurs.

Totes dues exposicions romandran obertes del 6 d'octubre de 2023 fins al 14 de gener de 2024 (tancat els dilluns), de les 11h a les 19h.

Tot i que cada un dels artistes premiats mereix un reconeixement especial, volem destacar dos d'ells que el seu talent innat ha impressionat profundament el jurat:

En la categoria de pintura, el primer premi ha estat atorgat a Kazuya Ushioda per la seva obra "Grimoire". Ushioda ha demostrat una sorprenent capacitat per capturar l'essència humana amb precisió en les seves pinzellades, així com un domini excepcional del color. La seva obra destaca per la seva habilitat tècnica avançada i la seva mestria en la representació de detalls, llum i ombres. No obstant això, més enllà de la tècnica, la seva obra també evoca màgia, misteri i una expressió emocional única. Ushioda ha aconseguit transmetre emocions i idees de manera innovadora, destacant la seva originalitat i poder evocador. El seu enfocament, que combina simplicitat i economia de mitjans, crea una sensació de calma, puresa i claredat conceptual que és veritablement destacable.

En la categoria d'escultura, el primer premi ha estat atorgat a Jana Büttner per la seva obra "Burden". Buettner ha demostrat una habilitat excepcional per modelar el material i crear formes tridimensionals impactants. La seva connexió amb l'argila li permet expressar-se amb les seves pròpies mans i experimentar amb textures i formes. El seu objectiu és provocar emocions i fomentar l'empatia en l'espectador, i la seva obra aconsegueix precisament això. La tridimensionalitat i l'espai que ocupen les seves escultures permeten una connexió emocional única amb l'espectador. Buettner es destaca per treballar amb models en viu, la qual cosa permet a cada espectador identificar-se en certa mesura amb la seva obra.

MÉS EXPOSICIONS

Aquesta web utilitza cookies, si continues navegant considerem que acceptes el seu ús.      Acceptar | Més Informació