Obert de Dimarts a Diumenge, de 11h a 19h

Una passejada per l'obra de Josep Llimona

150 Anys

En motiu del 150è aniversari del seu naixement, homenatgem Josep Llimona amb una retrospectiva que presenta una síntesi de tota la seva producció.

Amb aquest motiu, el passat dimecres 3 de desembre vam inaugurar l’exposició més completa fins al moment de l’obra de Josep Llimona i Bruguera, escultor emblemàtic del canvi de segle. La mostra ens va convidar a passejar al llarg de tota la producció de l’artista des dels seus orígens formatius amb obres de les primeres èpoques fins a exemples de plena maduresa, passant per peces que van definir l'inici del seu llenguatge més simbolista.

A l'acte va assitir, com a convidat, el Conseller de Cultura Ferran Mascarell.

Josep Llimona i Bruguera (Barcelona, 1864-1934) és un dels artistes més destacats que protagonitzaren la fi del segle XIX i les primeres dècades del XX de l’art català. Després dels seus estudis a la Reial Acadèmia de Belles Arts, va guanyar una beca per anar a Roma, viatge en què el va acompanyar el seu germà Joan, qui esdevindria un destacat pintor. Quan varen tornar es trobaren amb una Barcelona que creixia a l’entorn d’un important esdeveniment: l’Exposició Universal del 1888.

Mica en mica el jove escultor trobaria el seu llenguatge, aquell que l’identifica i que fa que reconeguem clarament les seves peces: figures femenines ben delicades, sovint amb unes mirades baixes i melancòliques i una cabells que, siguin recollits o deixats anar, es mostren vaporosos i desfets, suaus i evanescents com les sinuositats dels cossos que representa. Els seus herois -treballadors incansables-, les representacions religioses, les obres homenatge i aquestes citades dones es reparteixen per gran diversitat de ciutats, trobant-se especialment centrades a Barcelona. Places, carrers, cementiris i esglésies són engalanades amb les seves escultures, que també s’ubiquen a museus i col·leccions privades.

MÉS EXPOSICIONS

Aquesta web utilitza cookies, si continues navegant considerem que acceptes el seu ús.      Acceptar | Més Informació