Els dies 3 i 4 d'octubre el museu romandrà tancat al públic per canvi d'exposició. ×

Obert de Dimarts a Diumenge, de 11h a 19h

Jose Luis Corella

Pincelades d'una vida

El MEAM, que promou i difon l'art figuratiu dels segles XX i XXI, presenta “Pinzellades d'una vida by Jose Luis Corella”, la primera exposició monogràfica de l'artista valencià. La mostra està composta per 92 obres; entre pintura, dibuix i esbossos. En aquesta mostra es presenten, de manera concreta i detallada, les obres que formen part d'aquest projecte expositiu creat pel pintor valencià al llarg de la seva trajectòria artística.

L'exposició proposa un recorregut al llarg de gairebé tota una vida, mostrant el que els ulls de l'artista perceben, la qual cosa els seus pinzells compten, la qual cosa després s'impregna en el públic i queda en la seva ment. Al llarg dels anys la seva obra ha anat buscant un camí que recórrer, experimentant i investigant fins a trobar la inspiració adequada: la que li commou.

Des dels seus paisatges urbans fins als seus nus (passant per la innocent infància de la seva filla), tot té un matís propi, un color, una llum que l'identifica. Darrere de mirades esquinçadores, però plenes de tendresa, s'oculten tristes històries amagades en el fons del cor de l'artista. Històries que no volen ser comptades amb paraules i en les quals el propi color es torna en melancolia.

L'obra de Jose Luis Corella és mutant. Es transforma en una visió personal i passional que va de la bogeria extrema a la més pura i neta mirada; una mirada tan neta com els seus fons que fan ressaltar a la resta de l'obra, embolicant-la, definint-la i integrant-la.

Un realisme que per moments frega l'oníric. Una obra assenyada i mesura al mateix temps que irracional. Cossos que desitgen ser exhibits les mans dels quals ens transmeten més afecte, tendresa, pudor i sensualitat que el nu en si mateix. Pura expressió sense paraules. Tota una vida pintant emocions, passions, solitud i tendresa. Tota una vida contant històries en un camí inacabat que continua recorrent i que ara passarà a formar part de l'espectador.

CORELLA
(València, Espanya, 1959)

Corella va estudiar Belles arts en la Facultat de Sant Carles de València, especialitzat en dibuix i pintura. També va estudiar restauració, gravat i escultura (talla en pedra).

“Jo treballo de clars a foscos, mantenint el color el mes net i vibrant possible. No considero que tingui un estil clar o definit, mai l'he buscat. Tal vegada em diferencia pels temes. La meva evolució en la pintura està lligada a la vida. Un va madurant, interessant-se per coses diferents, descobrint i veient el món que ens envolta i aquests són els meus temes, la meva família, amics, el meu entorn, la qual cosa m'emociona i soc capaç de comprendre”.

En 2008, 2009 i 2015 les seves obres “Metamorphosis”, “Imagini” i “Juanito”, respectivament, van ser seleccionades en el concurs BP Portrait Award de Londres, guanyant el vot popular en les tres ocasions.

Les seves obres s'han exposat en museus i fires d'art a tot el món.

MÉS EXPOSICIONS

Aquesta web utilitza cookies, si continues navegant considerem que acceptes el seu ús.      Acceptar | Més Informació