Obert de Dimarts a Diumenge, de 11h a 19h

Roberto Ferri

Introspettiva

Fortament influenciat per la pintura barroca, Roberto Ferri (nascut a 1978) és considerat avui dia el Caravaggio dels nostres dies. Aprofundint la seva recerca en la pintura del Romanticisme, Academicisme i Simbolisme, proposa una obra amb un discurs cru, provocador i carregada d'un erotisme dramàtic que atrapa a qualsevol espectador. Un pintor modern que conviu en harmonia amb les antigues tècniques artístiques dels grans mestres de la història de l'art, que va des de principis del segle XVI fins a finals del segle XIX.

Ferri reflecteix en les seves pintures un contrast entre l'antic i el modern, entre l'academicisme i el transgressor. Els seus personatges, heroics i triomfants, transiten entre la llum i l'ombra pintats amb una minuciosa tècnica amb la qual retrata de manera espectacular l'anatomia del cos humà. Ferri explora el nu amb elements onírics que aborden els somnis, el profà, l'espiritualitat, i la mitologia.

En definitiva, Ferri té la gosadia d'actualitzar el barroc amb la seva herència en una exposició que atraparà a l'espectador amb escenes d'inquietant passió, bellesa i sensibilitat.

Inauguració divendres 18 de juny, 19h.

*L'accés a l'acte de presentació de les exposicions a la Sala Noble del museu està reservat exclusivament per a artistes i els seus acompanyants. La visita a les sales expositives és oberta al públic general.Per a respectar les mesures de seguretat dues franges horàries per a veure l'exposició el dia 18 de juny, una a les 19h (esgotades) i una altra a les 20:30h. Abans de venir, comprovi l'horari de la seva visita.

Roberto Ferri (nascut el 1978) és un artista i pintor de Taranto, Itàlia, profundament inspirat pels pintors barrocs (Caravaggio, en particular) i altres grans mestres de l'Romanticisme, l'Acadèmia, i el Simbolisme.

El 1996, es va graduar al Liceu Artistico Lisippo Taranto, una escola d'art local a la seva ciutat natal. Va començar a estudiar pintura pel seu compte i es va traslladar a Roma el 1999, per aprofundir la seva investigació sobre la pintura antiga, a partir de finals de segle XVI en particular. El 2006, es va graduar amb honors a l'Acadèmia de Belles Arts de Roma.

La seva carrera va prendre major notorietat per haver estat l'encarregat de retratar el Papa Francesc. Van ser dues les obres encarregades a l'artista italià, que ocupen llocs privilegiats al Vaticà. Cal aclarir que no són els primers treballs que ha realitzat l'artista per encàrrec de l'Església ; en 2010 va rebre l'encàrrec per a realitzar 14 teles per a representar el Via crucis per la Catedral de Noto a Sicília, que van ser exposades en el Palazzo Grimani de Venècia durant la Biennal Internacional d'Art. Aquesta mostra va deslligar fortes polèmiques per la imatge d'un Crist atlètic i sensual.  A les objeccions l'artista va declarar:

 «Quan et fan un encàrrec, al meu entendre, han de donar-te llibertat. Si el client coneix a l'artista i la seva obra, el millor és que doni només el tema, ja que si vol obtenir el millor d'ell ha de deixar a l'artista en llibertat a l'hora de crear».

La seva obra està representada en importants col·leccions privades de Roma, Milà, Londres, París, Nova York, Madrid, Barcelona, Miami, San Antonio (Texas), Qatar, Dublín, Boston, Malta, i el Castell de Menerbes a la Provença. El seu treball va ser presentat en el polèmic pavelló italià de la Biennal de Venècia de 2011, i ha exposat al Palazzo Cini, de Venècia, a la Biennal Kitsch 2010.

MÉS EXPOSICIONS

Aquesta web utilitza cookies, si continues navegant considerem que acceptes el seu ús.      Acceptar | Més Informació