Obert de Dimarts a Diumenge, de 11h a 19h

El llegat Seguranyes

Obres de Joan Seguranyes

El Museu Europeu d'Art Modern (MEAM) exposa a partir del 12 d'abril un conjunt de 25 escultures de diversos materials i diversos dibuixos de l'artista català Joan Seguranyes (Vic, 1932). L'exposició, que tindrà per nom “Llegat Seguranyes”, inclou peces de guix, terracota, pedra i bronze.

Hereu del noucentisme i fidel a l'estil figuratiu en totes les seves expressions artístiques, les escultures de Seguranyes mostren figures femenines, nus elegants, aprofundint, humanitzant i ressaltant tota l'esplendor de la bellesa corporal sense oblidar l'ànima. La dona captada amb naturalitat, amb un toc intimista, sempre serena.

L'exposició en el MEAM se situarà en la segona planta i es podrà visitar fins al 29 d'abril. Posteriorment, les obres passaran a formar part del fons permanent de la col·lecció de la Fundació de les Arts i els Artistes. Les obres de Seguranyes poden trobar-se avui en diferents espais en localitats com Vilafranca del Penedès, Centelles, Prats de Lluçanès, Montseny, Vic (Catedral) o Barcelona (Sagrada Família).

Fill del també escultor Jaume Seguranyes i Solà, Joan Seguranyes va estudiar en l’Escola d’Arts i Oficis de Barcelona (Escola Llotja) i en els seus inicis va treballar en el taller de Josep Clarà (1878 – 1958). La seva obra està dedicada especialment al nu femení. Seguranyes ha participat en diverses exposicions col·lectives, i des de 1970, en exposicions individuals en multitud de localitats catalanes i espanyoles. L'escultor ha obtingut la Medalla d'Or d'Escultura de l'Ajuntament de Vic i la Medalla de Plata de l'I Saló Internacional de Aix-en-*Provence.

MÉS EXPOSICIONS

Aquesta web utilitza cookies, si continues navegant considerem que acceptes el seu ús.      Acceptar | Més Informació