Obert de Dimarts a Diumenge, de 11h a 19h

Wenjun Fu

La avantguarda mundial de la fotografia digital pictòrica amb l’obra de Wenjun Fu al Museu Europeu d’Art Modern

Per primera vegada a Espanya es va poder de 20 peces úniques del prestigiós artista conceptual Wenjun Fu que integren la tradició de l’art xinés amb l’última tecnologia de la fotografia digital

 

L’artista contemporani xinès Wenjun Fu va exposar part de la seva obra a una exposició individual oberta al públic des del divendres 5 fins al divendres 7 de maig al Museu Europeu d’Art Modern de Barcelona.

L’exposició comissariada per Francesco Saverio Russo, mostrarà sota el títol: “Introspecció de l’ànima - Expressió Artística en la Fotografia Digital Pictòrica de Wenjun Fu”, 20 obres en l’estil únic de "fotografia de pintura digital" desenvolupat per l’artista mateix, en la que s’inclouen les sèries de A Wind from Yesterday, Digital Painting Abstraction, No Realms, Goldbach’s Conjecture.

Amb aquestes obres creades al llarg dels últims vuit anys, el Museu Europeu d'Art Modern de Barcelona acull la primera exposició de l’artista xinès a Espanya, després de la seva exhibició individual al Museu Nacional d’Art de Xina (Beijing) el darrer mes de març.

L’artista crea a través de la fotografia, les instal·lacions, la escultura i la pintura a l’oli, i ha desenvolupat el concepte de “fotografia digital abstracta de la pintura”.

Internacionalment és especialment conegut per la seva fotografia conceptual. Compta amb rellevants guardons com ara el primer premi d’or amb motiu de la Biennal Internacional d’Art contemporani d’Argentina, el premi al “millor artista mundial" en l’àmbit de la Gran Exposició Universal Tour Eiffel o el premi "Lorenzo il Magnifico" de la italiana Biennale di Firenze.

Algunes de les seues obres han sigut adquirides pel National Art Museum of China, Today Art Museum, the Old Summer Palace Museum, Tokyo Metropolitan Art Museum, Kennedy Family, World Council of Peoples for the United Nations, Société Nationale des Beaux Arts of France, Egypt Ahmed Shawki Museum entre altres organitzacions i col·leccionistes.

"Una obra, la de Wenjun Fu, que es mou en diferents nivells: el nivell personal, íntim, estrictament proper a l’anima, a la subjectivitat, i al col·lectiu. Múltiples imatges superposades imiten l’estratificació de l’input que envia la consciència. Inspirat per l’antiga tradició de la pintura xinesa anomenada "Gongbi" (meticulós), les obres del mestre, amb extrema atenció a tots els detalls, perforen, amb el poder d’una llança rudimentària, la caducitat del temps a través dels segles", comenta Francesco Saverio, comissari i crític d’art contemporani internacional.

Wenjun Fu, nascut a l’any 1955, es va graduar a l’Institut de Belles Arts de Sichuan, Xina. Les seves obres encarnen els seus pensaments i reflexions sobre molts temes relacionats amb la història, la cultura i la humanitat d’Orient i Occident, en les que inclou la relació entre les diferents cultures a l’era de la globalització, el patrimoni de la cultura tradicional xinesa a una societat en ràpida evolució, la industrialització i la urbanització a les ciutats xineses.

Més informació sobre l’artista i la seva obra en: www.fuwenjun.com

MÉS EXPOSICIONS

Aquesta web utilitza cookies, si continues navegant considerem que acceptes el seu ús.      Acceptar | Més Informació