Obert de Dimarts a Diumenge, de 11h a 19h

He Jiaying

Amb els peus a terra i l'ànima al cel

Amb el patrocini, com a primer projecte artístic, de la Fundació Samaranch, de la mà de Juan Antonio Samaranch Jr., i com a celebració de l'intercanvi cultural entre Espanya i Xina, coincidint amb els 40 anys de l'establiment de relacions diplomàtiques entre tots dos països, el MEAM presenta a Barcelona l'obra d'un dels artistes xinesos actuals més rellevants, el pintor He Jiaying, amb el suport directe del Beijing Great Hero Cultural Ltd. Company.

L'exposició que es presenta en el MEAM inclou més de 60 obres d'He Jiaying, algunes de gran format, i recorre totes les èpoques de la seva carrera, des de 1980 fins als nostres dies. S'inaugurarà cap al 21 de novembre i durarà fins al 29 de desembre de 2013. Aquesta iniciativa és una primera mostra del que ha de ser una fructífera col·laboració entre la “Fundació dels Arts i els Artistes” i els més moderns representants de la pintura figurativa a Xina.

La obra de He Jiaying és un pont entre les tècniques més contemporànies i el respecte a les estètiques més tradicionals, tot la qual cosa fa que la seva obra sigui una mostra única del que l'art xinès contemporani pot aportar al món sense renunciar als seus orígens i a una història mil·lenària.

Nascut en 1957 en Tianjin, He és membre de la Conferència Consultiva Política del Poble Xinès, Vicepresident de l'Associació d'Artistes Xinesos i Rector de l'Institut de Pintura de Tianjin. Multitud de premis avalen la seva carrera artística i el seu nom és altament cotitzat en les subhastes internacionals. Genuí representant del creixent moviment contemporani xinès en les arts plàstiques, He Jiaying està summament preocupat per la revaloració de la pintura tradicional xinesa i per l'ensenyament de la mateixa a les noves generacions.

L'obra pictòrica de Mr. He Jiaying és un cas particular en el panorama de l'art xinès actual. L'artista, un gran estudiós de la pintura tradicional, ha sabut recuperar l'herència clàssica a la qual dotat d'un estil personal. El seu treball és una refrescant mescla en la qual observem el toc del passat i el present més contemporani de l'art de la seva nació. He és un artista espontani, el desig del qual és plasmar la realitat que percep, per a això s'ha nodrit en diferents fonts i perspectives artístiques, incloses les escoles d'art xinès, tradicional i modern i també l'occidental. Els seus quadres, pintats seguint les tècniques Gongbi i XieYi, posen l'accent en la representació detallada d'allò que percep i és justament aquesta característica la que confereix a les seves pintures un especial realisme. Les seves pinzellades d'estil lliure són elegants i originals, i transmeten a l'espectador un subtil encant oriental. Mr. He inicia la seva carrera seguint la senda tradicional clàssica però amb el pas dels anys, i després d'hores dedicades a l'estudi de les tècniques dels antics mestres, ha aconseguit obtenir una pinzellada original i pròpia, en la qual no ha quedat anés la innovació però sempre amb el més absolut respecte a la tradició. El seu avanç, gairebé podíem dir revolucionari en la seva tècnica pictòrica, ha sabut harmonitzar les metodologies de la pintura occidental i les noves tendències de les Belles arts en la Xina actual, creant una veritable personalitat estètica i contemporània. Tota la seva labor creativa és una clara demostració de la seva capacitat per absorbir els corrents culturals entre Orient i Occident.

He Jiaying tracta en la seva obra motius clàssics de la cultura xinesa, els paisatges que constitueixen el gènere més “noble” i la figura humana, en la qual ha mostrat a personatges rellevants com Juan Antonio Samaranch o a persones corrents per mostrar la realitat. Clar exemple d'això són les seves obres dedicades als treballadors de la muntanya o a la Cap del Districte. Pintures en les quals la seva sensibilitat queda ben palesa. Per tot això podem afirmar que la seva obra pot considerar-se un símptoma del ressorgiment d'un nou art contemporani a Xina.

MÉS EXPOSICIONS

Aquesta web utilitza cookies, si continues navegant considerem que acceptes el seu ús.      Acceptar | Més Informació