Els dies 3 i 4 d'octubre el museu romandrà tancat al públic per canvi d'exposició. ×

Obert de Dimarts a Diumenge, de 11h a 19h

A Tour de Force

Shane Wolf

El MEAM presenta “A Tour de Force”, la primera exposició individual de l'artista americà Shane Wolf (Cincinnati, 1976). La mostra, que es pot visitar fins al 27 de març, reuneix prop de 200 obres que mostren les seves noves peces monumentals, així com el seu minuciós procés de treball. 

En aquesta exposició antològica, Shane ha volgut plasmar no sols les obres finals sinó tot el procés de creació artística, des de la recerca compositiva abstracta inicial, les composicions de valor, el guió gràfic i de colors, la recerca de postures i els dibuixos preparatoris finals, fins a arribar a l'obra acabada. La mostra de l'artista és una representació del cos humà en tot el seu realisme i majestuositat. Wolf és un hereu directe del “renaixement”, de la representació artística i intel·lectual del cos femení i masculí. A través d'ell es pot captar el poder de diversos segles d'herència pictòrica. L'estil del pintor està inspirat en el classicisme acadèmic que venera tant la bellesa com l'equilibri. Així mateix, també està inspirat en un gest molt contemporani, que es denota en el gir feroç dels cossos contorsionats. Més enllà dels models que posen, la presència real dels cossos s'imposa amb força. La pintura ja no apareix com una representació sinó com a part d'una realitat posada a l'abast dels espectadors. Un realisme que es resumeix en el fet que Shane Wolf pinta a partir de models vius, una metodologia acadèmica que escasseja entre els pintors contemporanis.

La pintura de Shane Wolf transmet una sensació “tàctil” de realitat. Els cossos es materialitzen mitjançant traços de carbonet, tocs de sanguina i ratllats de guix blanc o Pierre noir. L'artista utilitza aquesta tècnica acadèmica amb destresa, combinant-la amb un toc contemporani molt audaç: l'ús de colors enlluernadors. El toc blavós de la musculatura esculpida harmonitza a la perfecció amb el to daurat de la pell. El pintor utilitza el color d'aquesta manera desafinat la capacitat sensorial d'aquells que observen la seva obra.

En la mostra de pintures de Shane Wolf es manifesta una intenció gairebé barroca, induïda per la grandària de les figures, però també un punt de vista teatral inspirat en les pintures d'altres èpoques. En les elegants perspectives d'un sostre decorat, una cúpula o un hàbil escorç, l'espectador se situa en el cor del treball de Shane Wolf. Perquè totes aquestes intencions, ja siguin tècniques o dramàtiques, tenen el mateix propòsit: captar l'atenció dels visitants del Museu. Això es deu al fet que l'artista no sols està fent una declaració estètica, sinó que la seva obra té un significat tal que reconnecta per complet amb el pensament renaixentista en col·locar a l'ésser humà en el cor de les seves pintures.

Shane Wolf és un artista americà resident a França que exposa per primera vegada en un museu una mostra antològica composta per un total de 187 obres, entre pintures, dibuixos, gravats i esbossos, de les quals 23 pertanyen a col·leccions privades. Alguns dels seus nombrosos premis i reconeixements internacionals inclouen: el primer i segon premi en la categoria de Millor Nu del Art Renewal Center (Nova York, 2013), la Medalla d'Or de l'Acadèmia Europea d'Art (França, 2013), la Medalla de la Société donis Artistes Français (2013) i de la Société Nationale donis Baux-*Arts (2011), i el prestigiós guardó “Taylor Prix” (París, 2011), entre altres.

MÉS EXPOSICIONS

Aquesta web utilitza cookies, si continues navegant considerem que acceptes el seu ús.      Acceptar | Més Informació