Obert de Dimarts a Diumenge, de 11h a 19h

Golucho

Una exposició antològica

El Museu Europeu d’Art Modern (MEAM) presenta una exposició antològica de Golucho. L’artista, nascut a Madrid i resident a Alcoi, és un dels principals representants espanyols del Nou realisme contemporani. La seva obra és forta, sovint dura, però profundament humana.

Golucho. Una exposició antològica ens presenta una cinquantena de peces que connecten directament amb l’espectador mostrant realitats dures i colpidores. Com a punt de partida, els seus treballs reflecteixen l’estat de l’ànima de l’ésser humà, retratant personatges intensament singulars, marcats per la vida, per la crueltat. Golucho pinta figures que son una barreja entre allò sòrdid i allò delicat, retrats que mostren les persones i el seu entorn, representant moments quotidians.

L’exposició que acull el MEAM és d’una humanitat desbordant, obsessiva, que es manifesta encara més combinant la pintura amb la poesia. El més interessant que pot fer l’art és descriure la humanitat dels personatges quotidians a través d’una obra antològica plena de sentit. Golucho és un pintor poc conegut pel públic però amb un gran reconeixement dins el món artístic.

El pintor Miguel Angel Mayo, “Golucho”, va néixer a Madrid l’any 1949. Entre els anys 1964 i 1969 va residir a Paris, on va viure intensament la convulsa vida política i social de l’època i va entrar en contacte amb la més pura bohèmia artística. Amb la seva tornada a Espanya va iniciar un procés de relació amb la pintura i les seves possibilitats expressives dins el realisme, adquirint, cap als anys 90, un llenguatge personal.

És un autor inconformista i inclassificable i la seva producció és d’una personalitat extraordinària. Golucho realitza obres d’una profunditat i d’una expressivitat remarcables i aconsegueix plasmar la realitat de personatges del dia a dia, que cobren vida pròpia a través de les seves pintures.

L’any 2007 va guanyar el “II Concurs de Pintura Figurativa” organitzat per la Fundació de les arts i els artistes, fet que va contribuir en gran mesura al coneixement públic de la seva obra. Golucho ha fundat el grup “La gallina ciega”, sens dubte un dels nuclis de major qualitat de la pintura espanyola contemporània, on hi ha exposat autors de renom com Antonio López i Dino Valls, entre d’altres. L’exposició que el MEAM presenta demostra la rotunda actualitat dels cànons estètics d’un pintor de rabiosa personalitat com és Golucho.

MÉS EXPOSICIONS

Aquesta web utilitza cookies, si continues navegant considerem que acceptes el seu ús.      Acceptar | Més Informació