Obert de Dimarts a Diumenge, de 11h a 19h

Liu Chun

Pionera del Fau-expressionisme Xines

El Museu Europeu d'Art Modern (MEAM) té el plaer de anunciar una exposició especial que explorarà l'assombrós món de l'artista autodidacta Liu Chun i la seva contribució única al món de l'art. L'exposició, que es durà a terme del 20 al 29 de setembre, coincideix amb el 50è aniversari de l'establiment de relacions diplomàtiques entre la Xina i Espanya.

La mostra, titulada "Liu Chun, pionera del Fau-expressionisme Xinès", és el resultat d'un profund estudi realitzat per Hsu Fenlan, una experta amb 30 anys d'experiència en la recerca de l'art occidental. Hsu Fenlan es va embarcar en una tasca desafiadora: explorar l'evolució de la pintura xinesa contemporània durant les últimes dues dècades. Casualment, la seva recerca va coincidir amb els preparatius per a aquesta exposició individual de Liu Chun a Barcelona.

L'exposició examina l'obra de Liu Chun a través d'una sèrie de comparacions amb mestres xinesos i occidentals, destacant la seva influència de l'impressionisme i el fauvisme. A través d'aquesta exposició, els visitants podran apreciar com Liu Chun ha fusionat elements de la pintura tradicional xinesa i occidental, creant un estil artístic audaç i expressionista.

Entre els artistes xinesos amb els quals es compara Liu Chun es troben Liu Haisu, Lin Fengmian, Wu Guanzhong, Chang Yu i Zhao Wu-ki. Es destaca l'afinitat de Liu Chun amb aquests mestres, particularment en quant a l'expressivitat, l'ús de colors contrastants i les línies vívides en la seva obra.

A més, s'estableix una comparació amb mestres de l'art occidental, com Claude Monet, Vincent van Gogh, Marc Chagall i Erich Heckel, destacant com Liu Chun ha incorporat elements de l'expressionisme i el fauvisme en la seva tècnica, creant una obra que transcendeix les fronteres culturals.

L'exposició "Liu Chun, pionera del Fau-expressionisme Xinès" presenta una oportunitat única per als amants de l'art a Barcelona i més enllà per apreciar la feina d'aquesta talentosa artista xinesa i el seu impacte en el món de l'art contemporani. Els organitzadors esperen que aquesta exposició inspiri futures generacions d'artistes a explorar noves fronteres en la fusió de tradicions artístiques d'Orient i Occident.

La mostra estarà oberta al públic al Museu Europeu d'Art Modern (MEAM) del 20 al 29 de setembre de 2023. No es perdi l'oportunitat d'experimentar el fascinant món artístic de Liu Chun i la seva contribució a l'art contemporani xinès i mundial.

Liu Chun és una figura destacada en l'art contemporani xinès. Malgrat el seu breu període de creació i la seva manca de formació acadèmica formal, Liu Chun ha destacat pel seu estil distintiu i la seva capacitat per expressar la bellesa de la puresa i la simplicitat de la naturalesa a través de la seva obra. El seu enfocament es centra en l'ànima més que en la forma, seguint una de les teories més importants de la pintura xinesa.

MÉS EXPOSICIONS

Aquesta web utilitza cookies, si continues navegant considerem que acceptes el seu ús.      Acceptar | Més Informació