Obert de Dimarts a Diumenge, de 11h a 19h

Realisme Espanyol Contemporani

Exposicio al Japn

De Barcelona al Japó

El MEAM exposa el seu fons permanent en el Hoki Museum de Tòquio

  • A partir del 16 de maig i fins a l'1 de setembre, el MEAM desembarca al Japó amb “Realisme Espanyol Contemporani”, una mostra que inclou l'obra de 59 pintors espanyols figuratius.
  • La mostra és part del projecte d'intercanvi entre el Hoki Museum i el MEAM, els dos únics museus dedicats a l'art figuratiu contemporani del món, que es va iniciar l'any passat amb l'exposició ‘Realisme Japonès Contemporani’ a Barcelona.
  • Després d'aquesta primera mostra a Tòquio, el MEAM exposarà l'obra de l'artista IstvanSandorfi i posteriorment traslladarà la seva col·lecció permanent a les ciutats japoneses de  Saga i Setouchi fins a principis de 2020. 

 El Museu Europeu d'Art Modern (MEAM), entitat que promou i difon l'art figuratiu dels segles XX i XXI, organitzarà per primera vegada una gran exposició col·lectiva amb artistes espanyols figuratius actuals en el Museu Hokide Tòquio, el Japó. A partir del 16 de maig, el Hoki Museum acollirà l'exposició ‘Realisme Contemporani Espanyol’, que reuneix les 59 obres de pintors espanyols que integren el més interessant del fons permanent del MEAM com Golucho, María Jose Cortés Antequera, Jordi Díaz Almà, Carlos Morago, Miguel Angel Moya, Eudardo Taronger, Jaime Valero, Dino Valls, KikeMeana, José Manuel Cajal, Rosa Díaz o Miriam Escofet, entre altres.

A partir de l'1 de setembre, quan finalitza la mostra, el Hoki Museum exposarà l'obra de l'artista Istvan Sandorfi de la col·lecció del MEAM fins al 17 de novembre. Sandorfi és un desconegut per al gran públic però un dels pintors millor valorats entre crítics i artistes. En paral·lel, i després de la mostra “Realisme Contemporani Espanyol” en el Hoki, el fons permanent del MEAM es traslladarà a altres punts de referència del Japó, com el Museu d'Art de la Prefectura de Saga, i el Museu de la Ciutat de Setouchi, fins a gener de 2020.

Un projecte d'intercanvi amb el Japó

L'any passat, el MEAM va acollir l'exposició ‘Realisme Japonès Contemporani’, que va reunir les 60 obres més destacades del fons permanent del Hoki Museum de Tòquio, l'únic al Japó dedicat exclusivament a la pintura realista actual. La mostra va reunir una selecció d'obres centrades en la figura femenina, dotada de la sensibilitat i l'exquisidesa pròpies de l'art nipó, o en paisatges acuradament treballats. ‘Realisme Japonès Contemporani’ va mostrar l'obra de 14 pintors japonesos de gran prestigi, des del pioner Hiroshi Noda (1936) i els ja mestres Sosuke Morimoto (1937), Tadahiko Kakayana (1935), Toshiro Aoki (1947) i Fumihiko Gomi (1953), fins a noms rellevants com Masayuki Hara (1956), Toshihiro Ohata(1960), Osamu Obi (1965), NobuyukiShimamura (1965), Kenichiro Ishiguro (1967), Atsushi Suwa (1967), i artistes més joves com Ryo Shiotani (1975), Ryo Watanuki (1981) i Takaya Fujita (1981).

Aquesta exposició va marcar l'inici d'un projecte comú d'intercanvi d'obres entre el MEAM i el Hoki Museum que s'allargarà fins a finals de 2019.

Sobre el Hoki Museum

El Hoki Museum de Chiba, situat al sud-est de Tòquio, es va inaugurar l'any 2010 com el primer museu al Japó dedicat exclusivament a la pintura realista. La seva col·lecció permanent compta amb més de 400 obres, entre les quals es troben les d'artistes de primer nivell com Hiroshi Noda, Sôsuke Morimoto o TadahikoNakayama, entre altres. Així i tot, el museu també obre el seu espai a nous talents: gairebé la meitat dels seus quadres pertanyen a joves pintors, que es troben actualment en actiu.

Artistes participants

Jorge Abbad-Jaime de Cordoba
Jacobo Alcalde Gibert
Felipe Alonso
Jose Manuel Cajal
Alejandro Carpintero
Francisco Carrillo
Gerard Castellví
Andres Castellanos
Manuel Castillero
Antonio Cazorla
Jose Luis Ceña
Amaya Corbacho Martín
Maria José Cortés
Juan Manuel Cossio
Margarita Cuesta Pamies
Angel Deangel
Antonio de Ávila
Pedro del Toro
Rosa Díaz
Jordi Díaz Alamà
Miriam Escofet
Ignacio Estudillo
José Francés
Iván Franco Fraga
Jorge Gallego
Juan Carlos Gil Gutiérrez
Golucho (Miguel Angel Mayo)
Manuel Huertas Torrejón
Jaime Valero
Dino Valls
Manuel Hurtado mateos
Paco Lafarga
Carmen Mansilla
Alejandro Marco
Carlos Marijuán
Pau Marinello
Fausto Martin
Constantino Mateos
Kike Meana
Edgar Noé Mendoza
Carlos Morago
Eloy Morales
Miguel Ángel Moya
Carlos Muro
Eduardo Naranjo
David Naylor
Juan Bautista Nieto
Mikel Olazabal
Jose Antonio Ochoa Calzada 
Adonai Oliver
Adrià Pina
Susana Ragel
Fermín Ramírez de Arellano
Marcos Rey
Francisco Roa
Aurelio Rodríguez
Jesus María Sáez de Vicuña
Carlos Saura
Guillermo Sedano
Javier Torices
 

MÉS EXPOSICIONS

Aquesta web utilitza cookies, si continues navegant considerem que acceptes el seu ús.      Acceptar | Més Informació