Obert de Dimarts a Diumenge, de 11h a 19h

Art Figuratiu Contemporani

Col·leccion Permanent

Aquesta mostra s’exposa en els intèrvals de temps que hi ha entre les exposicions temporals. La mostra es compon d’una sel·lecció variable de la Colecció d’Art Figuratiu Contemporani del Segle XXI pertanyent al fons museístic del MEAM.

Galeria de pintures Galeria d’escultures

El MEAM, que va iniciar el seu camí l'any 2011, ha aconseguit des de llavors a marcar un perfil propi amb una col·lecció destacada en el panorama de l'art figuratiu internacional. El seu principal objectiu és donar a conèixer una actitud crítica enfront de la monòtona situació de l'art contemporani, en el panorama no destacava tendència alguna que no fos abstracció, experimentació o destrucció de la forma.

La col·lecció Art Figuratiu Contemporani és fruit de les convocatòries dels concursos internacionals de la Fundació de les Arts i els Artistes, i fruit també de la permanent relació de l'museu amb artistes de tot el món, és el fons propi d'obres d'artistes vius que constitueix la principal riquesa del MEAM. Fidel als seus principis, s'inclouen obres de pintura i escultura realitzades en tot tipus de materials i tècniques: olis, aquarel·les, pastís, etc., sobre tela, taula i qualsevol suport. I en escultura, obres de marbre, bronze, paper, cartró, fusta, resines de polièster, terracota, etc.

A dia d'avui, el MEAM suposa ja un punt d'inflexió en el nivell de penetració de l'art figuratiu en amplis sectors de la societat actual, generant un canvi de perspectiva en molts professionals de l'art, que comencen a entendre que l'art del nostre segle necessita ja de nous plantejaments i noves metes, molt desvinculats de cànons i tòpics heretats de el segle anterior.

El MEAM presenta una altra forma, profundament original i innovadora, de veure i sentir l'art dels nostres dies. És un retorn als orígens que se'ns havien amagat repetidament. És una recuperació de l'contingut d'aquells museus que se'ns havia promès anaven a destruir. És el reconeixement d'uns valors que s'han negat, i encara avui es neguen, en universitats i escoles. És el valor de la qualitat com una cosa important, per sobre de la simple novetat. És la recuperació de la tradició, és el retorn a l'ofici, és la importància de la feina personal en soledat com a font bàsica de el fet creatiu, és el culte a el geni (fins ara desacreditat), és el reconeixement de les obres dels grans mestres com una fletxa que indica el camí a seguir. És el retorn a virtuts com la perseverança, la constància, la creació personal, la tenacitat i el culte a la pròpia personalitat, davant de les terribles imposicions elitistes de mercat, enfront de les directrius de marxants i crítics involucrats amb el sistema. És abandonar la demagògia per retornar a la intimitat del taller de l'artista, és el retorn a l'culte a la creació personal, és el plaer, l'immens plaer de fer de el propi ego l'obra d'art suprema, a través d'una professió elaborada, meditada i llargament perseguida.

Si vols saber més sobre la nostra filosofia llegeix el Manifest del MEAM fent clic aquí

Es tracta de prop d'un miler d'obres de més de 300 artistes de països dels cinc continents, en un fons que va alimentant-se en cada convocatòria dels concursos del MEAM. Sens dubte, una de les més prestigioses col·leccions d'art figuratiu actualment a tot el món, tant per la qualitat de l'obra presentada com per la diversitat dels seus autors. I és que la col·lecció és tan rabiosamente contemporània que la totalitat d'obres presentades són d'artistes vius, que realitzen el seu treball en l'actualitat, i que formen així el més genuí de la producció artística dels nostres temps.

MÉS EXPOSICIONS

Aquesta web utilitza cookies, si continues navegant considerem que acceptes el seu ús.      Acceptar | Més Informació