Obert de Dimarts a Diumenge, de 11h a 19h

Realisme xinès contemporani

¡Ùltims dies!

El MEAM i TIAC Academy of Fine Arts Florence inauguren l'11 d'abril l'exposició BeyondLanguage - Realisme Xinès Contemporani, un total de 55 obres de 30 artistes xinesos dedicats a la tècnica a l'oli, entre els quals destaquen els mestres Xu Mangyao i ChenDanqing.

Un exclusiu jurat compost per Antonio López, Golucho, José Manuel Infiesta, i Xu Mangyaopremiarà les tres millors obres de l'exposició. La mostra persegueix oferir al públic l'oportunitat d'observar una mostra representativa del realisme pictòric que s'està desenvolupant en el gegant asiàtic.

Context

La pintura a l'oli es va introduir per primera vegada a la Xina en el segle XVIII, però no es va popularitzar entre els cercles artístics fins a finals del segle XIX. Beyond Language - Realisme Xinès Contemporani acull obra d'un total de 30 artistes xinesos dedicats a la tècnica a l'oli, entre els quals cal destacar el pintor XuMangyao  i Golucho com a artista convidat.

Aquesta mostra posa de manifest el creixent interès per l'art i la cultura del país asiàtic, el qual també pren la nostra tradició pictòrica i els nostres mestres contemporanis com a referents per al desenvolupament de la tècnica a l'oli. Per aquest motiu, paral·lelament a l'exposició, TIAC Academy i MEAM acullen un taller d'art impartit pel pintor espanyol Golucho, un dels màxims representants del Nou Realisme. Artistes vinguts de diferents parts de la Xina, juntament amb artistes d'Israel, Regne Unit, Austràlia, Espanya  i Portugal participaran en aquest intercanvi artístic.

Ponència sobre la història del realisme pictòric a la Xina a càrrec de l'artista Xu Mangyao

Com a activitat complementària a l'exposició, el mestre Xu Mangyao, un dels màxims representants de la pintura a l'oli de la Xina, presentarà en el MEAM una ponència (en anglès) a través de la qual farà un recorregut de la història del realisme pictòric a la Xina. La conferència tindrà lloc el dia dissabte 13 d'abril, a les 11h, en el MEAM.

Des de les dinastia Ming i Qing, i l'herència de Matteo Ricci, passant per la influència de la Unió soviètica des de l'establiment de la República Popular en 1949 fins a l'època de la Reforma i Obertura de la Xina, fins a la nova generació de pintors, Xu Mangyao revelarà algunes de les claus del desenvolupament de la pintura a l'oli a la Xina.

TIAC Academy of Fine Arts Florence és una Acadèmia de Belles arts  a Florència que compta amb un professorat amb experiència i talent, i amb una grup d'assessors de la talla de Odd Nerdrum i Golucho. TIAC Academy és un programa híbrid Aterlier-University amb acreditació Europea ECTS que permet l'entrenament clàssic tradicional en habilitats d'estil de taller, i història de l'art, filosofia i ciències socials enfocats a l'art a nivell universitari.

Els dos programes que ofereix en pintura i escultura  estan dissenyats per a ajudar els estudiants a trobar els seus objectius artístics únics amb els mentors més influents del món de l'art, oportunitats prometedores de residència d'artistes / exposicions / beques, components que contribueixen a la transformació professional.

MÉS EXPOSICIONS

Aquesta web utilitza cookies, si continues navegant considerem que acceptes el seu ús.      Acceptar | Més Informació