Obert de Dimarts a Diumenge, de 11h a 19h

Mimesis

Representational Art 2023

L'art figuratiu ha estat part integrant de les arts visuals durant segles, experimentant un enorme ressorgiment en popularitat en els últims anys. Les obres mostren el món que ens envolta, sovint amb un enfocament realista o una representació exacta, des de la condició humana, passant per qüestions socials i culturals, fins a la percepció del nostre entorn. La pintura figurativa s'ha utilitzat per a representar una àmplia gamma d'emocions, històries i temes, convertint-se en una poderosa forma d'expressió que transmet missatges d'importància social i política, a més de captar la bellesa del quotidià. També la cultura popular s'ha inspirat sovint en la pintura figurativa, sobretot el cinema, a través de pel·lícules que exploren temes i qüestions com el romanç, la bellesa, la por i la condició humana.

En aquesta línia, el MEAM inaugura el 21 d'abril una exposició sota el títol Mimesis | Representational Art 2023. En ella s'exposaran una selecció d'obres figuratives dels artistes convidats més destacats de l'art contemporani figuratiu. Una mostra que pretén presentar una visió general de la tendència actual a través pintures dels grans mestres de l'art figuratiu actual. El MEAM ha realitzat una minuciosa selecció d'artistes que regeixen el camí actual, no sols per ser els precursors d'aquest moviment artístic a nivell internacional sinó per tenir la seva arrel en la tradició pictòrica amb la finalitat de buscar un nou llenguatge d'art de la nostra època.

Aquesta exposició té com a objectiu donar visibilitat a l'habilitat i creativitat d'artistes contemporanis que estan superant els límits de l'art figuratiu tradicional a més de descobrir els estils artístics i tècniques actuals, a través d'obres que reflecteixen les diverses perspectives i estils, i de l'exploració de nous temes que estudien la bellesa i la rellevància de l'experiència humana. La temàtica en aquesta mostra es basa en la pròpia experiència de l'autor o en la seva interpretació dels esdeveniments del món que li envolta. Algunes obres mostren un detallat realisme, capturant les complexitats del món natural amb notable precisió. Unes altres són més abstractes i juguen amb la forma i el color per a crear imatges dinàmiques i impressionistes. Malgrat aquestes diferències, totes les obres de l'exposició estan connectades pel seu compromís amb l'art figuratiu i la seva capacitat per a atreure a l'espectador a través del seu poderós ús de la narració visual. Amb un caràcter vibrant, dinàmic i atemporal, aquesta mostra introdueix a l'espectador en una àmplia gamma d'estils i tècniques, i proporciona una comprensió més profunda del geni creatiu de l'artista. Explorant aquesta exposició, es podrà obtenir una visió única de les vides i experiències d'allò que es representa en les obres, i comprendre més profundament la condició humana en els nostres dies. Els artistes d'aquesta exposició han creat obres captivadores que desafien les percepcions de l'espectador i li conviden a mirar el món a través d'una nova perspectiva.

La mostra comptarà amb 61 pintures d'artistes internacionals en la qual destaquen obres inèdites del pintor espanyol Antonio López i en un format poc comú en l'artista, i que aniran acompanyades d'una obra de la qual va ser la seva dona, María Moreno, que va formar part del grup de realistes madrilenys. A més, es presentaran obres d'altres destacats artistes com Gottfried Helnwein, controvertit pintor, dibuixant i fotògraf l'obra del qual ha estat usada per Michael Jackson i Marilyn Manson, també conegut pels seus gegantescos i esquinçadors retrats inspirats en els horrors provocats per l'Alemanya nazi; Don Eddy, considerat un dels pares de l'hiperrealisme nord-americà dels anys 60; Miriam Escofet, pintora catalana establerta a Londres, i qui ha rebut un encàrrec de l'Oficina d'Afers exteriors, Commonwealth i Desenvolupament del Regne Unit per a realitzar un retrat oficial del la Reina Isabel II; Guillermo Lorca García-Huidobro, pintor xilè i un dels exponents de la pintura figurativa actual a Sud-amèrica o Jeremy Mann, millor conegut per pintar entorns urbans vívids on llum i foscor es barregen de manera experta per a crear paisatges urbans degradats i transformats.

Amb aquesta exposició, els visitants s'endinsaran en aquest fascinant estil pictòric i descobriran les tècniques utilitzades avui dia per pintors de talent. Des dels diferents enfocaments de la pintura de la figura humana fins a les tècniques i materials més utilitzats, aquesta mostra proporcionarà una visió en profunditat del món de la pintura figurativa contemporània.

Mimesis és una visita obligada per a qualsevol persona interessada en el món de l'art contemporani. Amb una àmplia gamma d'estils i enfocaments, hi ha alguna cosa per a tothom, i l'exposició ofereix una fascinant finestra a les formes en què els artistes estan explorant la representació i ampliant els límits de l'art tradicional. Així doncs, no et perdis aquesta ocasió de veure a alguns dels artistes amb més talent que treballen en l'actualitat i d'experimentar per tu mateix el poder de la pintura figurativa contemporània. 

Artistes participants

 1. Nick Alm
 2. Daniela Astone
 3. Jennifer Balkan
 4. Leigh Behnke
 5. Frances Bell
 6. Kelly Birkenruth
 7. Daria Callie
 8. Pedro Campos
 9. Pablo Carnero
 10. Ricardo Celma
 11. Jose Luis Corella
 12. Kamille Corry
 13. Maria José Cortés Antequera
 14. Rosso Emerald Crimson
 15. DeAngel
 16. Jorge Abbad-Jaime de Aragón Córdoba
 17. Pedro del Toro
 18. Jordi Díaz Alamà
 19. Yuan Dong
 20. Costa Dvorezky
 21. Don Eddy
 22. Ignacio Escobar
 23. Miriam Escofet
 24. Fernando García Herrera
 25. Fermín García Sevilla
 26. Arina Gordienko
 27. Jaq Grantford
 28. Mo Han
 29. Gottfried Helnwein
 30. Natalie Holland
 31. Cai Jie
 32. Wu Jing Han
 33. Alex Kanevsky
 34. Lorena Kloosterboer
 35. Konstantinos Kyrtis
 36. Joshua Larock
 37. Sean Layh
 38. Robert Liberace
 39. Celia Liberace
 40. Antonio López García
 41. Conrado López
 42. Guillermo Lorca García-Huidobro
 43. Jeremy Mann
 44. Alberto Martín Giraldo
 45. Arantzazu Martínez
 46. Josefa Medina
 47. Maria Moreno
 48. Katsu Nakajima
 49. Edward Povey
 50. Nadine Robbins
 51. Anne-Christine Roda
 52. Alberto Romero Gil
 53. Cesar Santander
 54. Viktoria Savenkova
 55. Sebastian Schrader
 56. Ryo Shiotani
 57. Arinze Stanley
 58. Mark Tennant
 59. Sebastian Velasco
 60. Antony Williams
 61. Anna Wypych
 62. Liu Xiangdong

MÉS EXPOSICIONS

Aquesta web utilitza cookies, si continues navegant considerem que acceptes el seu ús.      Acceptar | Més Informació