Obert de Dimarts a Diumenge, de 11h a 19h

Kike Meana i Jaime Valero

Finalitzada

El pròxim 23 de setembre el MEAM presenta una nova exposició temporal dedicada a l'obra de dos artistes figuratius, Kike Meana i Jaime Valero, en la qual es podrà veure diverses sèries creades pels artistes al llarg de les seves trajectòries com a pintors.

Una exposició amb un mateix llenguatge, però amb dos accents diferents que ampliaran la visió de l'espectador sobre els diferents corrents de l'art figuratiu dels nostres dies.

Kike Meana presenta les seves sèries Autòmats, Paisatge Urbà, Retrat, Paisatge convencional, Figura, Metamorfosi, Dibuix, Anotacions, Escorxador i Subjecte & Objecte. Unes obres en la qual impera un rigorós interès en el dibuix com a base en els treballs. Recórrer aquesta exposició, és contemplar a dos mestre del dibuix des de la seva depurada tècnica i els seus impressionants acabats, on l'extraordinària riquesa de matisos conviu amb una atmosfera i un aire que es poden sentir, però també el magistral de les seves mans recognoscible en les seves anotacions del natural. Un hipnòtic món deshumanitzat i desolador dels seus Autòmats, on amb pinzellada fresca i llarga o vibrant carbonet ens enfronta a aquesta massa adotzenada que pot ser aquesta societat i en la qual tots, d'alguna manera, ens veiem reflectits. Els seus fantàstics paisatges urbans, mítics per la seva atmosfera, la seva llum i el seu color o aquestes immenses panoràmiques de l'Havana, de Londres o de Madrid, ens esglaien, mentre els seus més petits acostaments a trossets d'aquestes mateixes grans urbs, ens mostren la seva vida quotidiana i els seus racons més íntims amb la mateixa força i bellesa, fins i tot també en les seves dures i intenses seriïs Metamorfosis o Escorxador. Però com no podia ser d'una altra manera, un artista total no pot deixar de costat la figura i el retrat. Sempre amb referència als seus estimats grans clàssics, sota l'omnipresent influència del Mestre de Mestres, Velázquez, de qui és un fantàstic admirador i coneixedor. Aquí la seva pinzellada llarga i potent fondrà l'oli i connectarà cada element amb la màgia dels grans.

Pel seu costat, Jaime Valero presenta L'aigua entra en escena, La intimitat i l'aigua, L'aigua en el retrat - Els grans formats, Treballs més recents, Cap a la Ruptura, Format menor, aquarel·les i anotacions i Recerca i cerca. Jaime pintor és la projecció de Jaime persona i per tant la seva obra és conceptualment sòlida en fons, i en forma elegant, excelsa i especialment rica en un oceà de colors, tons, matisos i valors, convertint la seva pintura en una obra coral, amb el mestratge dels pocs que van aconseguir amanir màgicament tants ingredients i regalar-nos una obra universal. La seva obra és sòlida, compacta i ofereix a l'espectador una pintura carregada d'una màgia paralitzant que assaboreixes fins a l'últim racó; és com aquest plat exquisit de Gurmet que no vols que s'acabi. Gràcies a les pinzellades dissoltes les unes amb les altres, l'extensa paleta de color i un ventall inesgotable de recursos pictòrics, sumats al molt encertat tema de l'aigua com a agent catalitzador del color, ens proposa un llenguatge superlatiu. Jaime ha anat experimentant durant aquest llarg viatge una evolució Darwiniana, i és que sempre ha sabut adaptar-se als nous corrents del realisme conceptual. Els seus retrats integrals, sense estridències i sense pretensions apunten d'una forma que en aquest gènere de “retrat sobredimensionat” no s'ha vist mai. Jaime Valero ocupa misteriosament un espai tridimensional gràcies als seus suaus i foses pinzellades mentre que embolica el rostre amb una llum que recorre acariciant la pell per a desaparèixer sense fer soroll.
 

MÉS EXPOSICIONS

Aquesta web utilitza cookies, si continues navegant considerem que acceptes el seu ús.      Acceptar | Més Informació