Obert de Dimarts a Diumenge, de 11h a 19h

Si volse a Retro · Divina Comedia | Inferno

¡ultima setmana!

L'exposició Si Volse a Retro s'emmarca dins de la celebració del 700è aniversari de la mort de Dante Alighieri i ret homenatge a la seva obra més cèlebre, la Divina Comèdia, la tradició de la qual en la representació pictòrica és tan rica com inabastable i ens ofereix un món de referències i models icònics de gran importància. En aquesta exposició, es presenta de manera concreta i detallada les obres que formen part d'aquest projecte expositiu creat pel pintor espanyol Jordi Diaz Alamà en col·laboració amb l'escultor polonès Grzegorz Gwiazda.

El poema èpic compte la història d'una visió, d'un viatge en el qual Dante, transportat al món sobrenatural de la teologia medieval, contempla els turments dels condemnats en l'Infern, la purificació de les ànimes en el Purgatori i les alegries dels Justos en el Paradís. La sèrie Si Volse a Retro se centra en les diferents escenes de l'Infern, materialitzant pictòricament l'imaginari més impactant de Dante. Cada cant és representat per una pintura narrativa de gran format (tècnica mixta sobre llenç). No obstant això, Alamà s'allunya de la narració explícita, explorant notablement recursos abstractes i experimentals per a plasmar i sublimar el paisatge infernal i els terribles suplicis de les ànimes pecadores.

A la representació dels cants se li sumarà les escultures de l'artista polonès Grzegorz Gwiazda i material complementari constituït per retrats de personatges i criatures pintats per Alamà que ajudaran a enriquir la seva visió i interpretació de l'Infern de Dante.

Amb motiu de l'exposició ‘Si Volse a Retro’ en el MEAM, l'artista Jordi Diaz Alamà organitza un curs excepcional de 5 dies en què els alumnes es veuran immersos en el procés creatiu d'aquesta sèrie, per a entendre els seus recursos, conceptes, composicions i narratives amb la finalitat de crear una obra personal materialitzant la seva pròpia visió de l'Infern de Dante. En aquest workshop teòric-pràctic poc comú, Alamà abordarà les diferents estratègies en l'elaboració de les seves obres, del treball preparatori i planificació amb programari digital a la representació amb tècniques plàstiques, amb l'objectiu de proporcionar als alumnes eines per a conceptualitzar i desenvolupar la seva veu i estil propi.

Apunta't abans del 24 d'abril a www.meam.es/workshop_alama

MÉS EXPOSICIONS

Aquesta web utilitza cookies, si continues navegant considerem que acceptes el seu ús.      Acceptar | Més Informació