Obert de Dimarts a Diumenge, de 11h a 19h

Curs avançat de pintura

L'Ofici de Pintor 4.0

Vols apuntart-te al tercer trimestre? Envia un correo a promocio@meam.es

El Museu Europeu d'Art Modern, dona inici novament a la seva activitat educativa en el camp de les arts. En la seva obstinació de promoció i difusió de l'Art Figuratiu, el MEAM ha organitzat un curs avançat de pintura. Amb aquest curs, pretenem que els alumnes adquireixin els fonaments de l'ofici de pintor, a través de la tradició pictòrica occidental a partir de les tècniques dels grans mestres.

Amb aquest curs pretenem, doncs, que adquireixis els fonaments de l’ofici de pintor, tot entroncant amb la tradició pictòrica occidental a partir de les tècniques dels grans mestres. Podríem, doncs, descriure’l com una versió “concentrada”, àgil i adaptada a la vida actual d’allò que s’ensenyava als antics tallers i acadèmies. Practicarem fonamentalment la tècnica de l’oli.

Contingut

El curs donarà començament amb la temàtica del Retrat i serà impartit per l'artista Adrià Llarch. Treballarem el retrat de forma multidisciplinària, utilitzant diferents suports, tècniques i materials. Explorarem els principals  mètodes i llenguatges existents a l'hora d'abordar el dibuix i la pintura del retrat. D'aquesta manera l'alumne podrà experimentar amb cadascun d'ells i després de conèixer-los tots decidir com d'ells s'adapta mes a les seves necessitats i objectius, així com a la seva forma d'entendre la pintura. Durant el trimestre plantejarem diferents exercicis alguns amb model del natural i uns altres amb model de fotografia, que ens serviran per afrontar els diferents camins disponibles a l'hora d'afrontar un retrat.

Finalitzat el primer trimestre, prendrà el relleu l'artista Alberto Romero Gil que estarà a càrrec de la temàtica del dibuix de la Figura humana, els alumnes treballaran amb el model en viu per observar amb precisió i comprendre la complexitat de la figura humana del natural. 

El tercer trimestre, que sota el títol “Mirar i entendre. Síntesi i color en la pintura”, partiria del concepte de l'Apunt, però no amb l'objectiu de pintar de pressa. La intenció és que l'alumne aprengui a identificar l'anecdòtic de l'important de tota la informació que ofereix mirar del natural. Els exercicis consistirien a pintar un quadre o dos en cada sessió, abordant diferents temes que el museu pugui oferir com a finestres, estades del museu, el propi carrer del museu, bodegones i figura humana. Aquest trimestre estarà a càrrec d'Alberto Romero Gil. A la fi de cada trimestre, es durà a terme una avaluació general sobre els exercicis realitzats. Conclòs el curs, el museu habilitarà una sala del museu per exposar l'obra final dels alumnes.

Masterclases
Una vegada cada trimestre, el curs comptarà amb la presència d'un artista de renom que impartirà una masterclass/demo sobre el seu procés pictòric. L'artista convidat es triarà d'entre els quals conformen la col·lecció Art Figuratiu Contemporani del MEAM.

Horaris
El curs es realitzarà tots els dimecres de 16h a 20:00h
Donarà començament el dia 3 d'octubre de 2018 i finalitzarà el dia 26 de juny de 2019.

  1. Primer trimestre: 11 sessions.
  2. Segon trimestre: 12 sessions.
  3. Tercer trimestre: 10 sessions.

Total: 33 sessions.

Preus
400€* per trimestre.

*Descomptes amb carnet Barcelona Academy of Art o membres del Club de l'Artista de Barcelona Art Experience.

Com participar
Per inscriure's pot enviar les seves dades a promocio@meam.es o bé trucar al 933195693. Per reservar la plaça els alumnes hauran de prèviament efectuar la matrícula de 100€ (inclòs en el preu final, anual o trimestral). Aquests pagaments es realitzaran abans de l'inici del curs o trimestre.

Aquesta web utilitza cookies, si continues navegant considerem que acceptes el seu ús.      Acceptar | Més Informació