Obert de Dimarts a Diumenge, de 11h a 19h

Workshop amb Jaime Valero

Workshop amb Jaime Valero

AIRE I TEXTURES EN EL DIBUIX D'UN RETRAT AMB JAIME VALERO

RETRATO Al GRAFIT, CARBÓ I AIGUALIDES AMB COLA  SOBRE PAPER ENCOLAT A TAULA.

PRESENTACIÓ

Durant aquestes  24 hores de curs recorrerem el procés complet de treball d'un dibuix des de la primera taca amb grafit, a través de les diferents fases i materials, fins a l'acabat final i vernissat. No es tractarà tant d'acabar el dibuix complet en aquest temps, com d'assegurar-nos de conèixer i practicar les diverses tècniques i processos que abordarem durant el curs i que modificaran dràsticament la nostra manera d'entendre el procés de dibuix.

Per a això rebràs a l'inici del curs un paper Arches d'aquarel·la de 300 grams, hot pressed (sense cap textura, de tacte molt suau), encolat a taula, d'uns 30x40cm, per a fer el treball proposat per al curs i conèixer el comportament d'aquesta mena de paper. Juntament amb el paper, se't lliurarà la foto de referència per al treball que realitzarem en el curs.

MATERIALS


En el procés de treball són molt importants els materials que usarem i el moment i lloc indicats per a l'ús de cadascun d'ells.

El professor proporcionarà algun d'ells, com el vernís final, el grafit en pols, el carbó en pols o la cola de les aigualides.

Respecte als que heu de portar, si bé el professor s'adaptarà a cadascun de vosaltres i al material que tingueu, hi haurà uns requisits imprescindibles per a poder treballar tots en òptimes condicions:

  • LLAPIS DE GRAFIT

Qualsevol marca és vàlida, però d'una certa qualitat. Jo uso Faber-Castell, però hi ha moltes que valen igual, de similar qualitat. Usarem diverses de les diferents dureses que presenten (almenys porteu un 5B, 2B, F o HB, 2H i 5H).

  • LLAPIS DE CARBÓ PREMSAT

Igualment hi ha moltes marques. Es recomana l'ús Pierre Noire de Conté á Paris. Però val qualsevol de similar qualitat. Igualment necessitarem mínim tres dureses diferents (tou, mitjà i dur o 2B HB 2H o similar). En els PIERRE Noire serien H, B i 3B.

  • ESBORRANYS

Hi ha de molts tipus i seria interessant conèixer-los tots. Almenys, porteu el clàssic (tou de staedler, faber-*castell…), i el llapis goma de Faber-Castell, (el que sol venir amb l'escombreta negra en la part superior), aquest si és fonamental. A més usarem l'esborrany elèctric que portarà el professor perquè el provem.

  • ESFUMÍ

Valen diverses marques i grandàries. Porteu de dos o tres gruixos diferents.

  • PINZELLS

Pinzells plans tous de diferents numeros (valen d'aquarel·la, acrílic…). Des de números menors per a detalls (2, 4…), fins a mitjans o grans (10, 12, 16…).

  • PALETA PETITA DE PLÀSTIC

Tipus les d'aquarel·la de petit format i molt senzilles

  • ALTRES MATERIALS

Tota una sèrie de materials fonamentals que no hem d'oblidar, encara que semblin menys importants:

  1. Maquineta.
  2. Gots de plàstic per a aigualides (dues o tres).
  3. Paper de cuina (un rotllo).

El Museu Europeu d'Art Modern agraeix el suport dels seus patrocinadors:

MEAM Museo Europeo de Arte Moderno. SPONSORS

Aquesta web utilitza cookies, si continues navegant considerem que acceptes el seu ús.      Acceptar | Més Informació