Obert de Dimarts a Diumenge, de 11h a 19h

Barcelona Art Experience

El retrat a l'oli amb paleta reduïda

Del 13 al 17 de juliol

Professors: Pere Navarro

Ubicació: Museu Europeu d'Art Modern

Nivell: Nivell mitjà | superior

Mitjà: Oli

Durada: 20 hores lectives

Horari: de 10:30 a 14:30

Bàsicament consisteix a limitar la quantitat de colors que fem servir als purament essencials. Molts dels grans mestres van utilitzar diferents versions de paletes limitades, entre els quals destaquen Anders Zorn, John Singer Sargent o Claude Monet entre d'altres.

Utilitzar una paleta limitada té molts beneficis:

  • Harmonia de color. Amb menys colors per barrejar obtenim gairebé sense voler-ho una harmonia general en la nostra pintura, mentre que com més àmplia sigui la nostra paleta més arrisquem aquesta unitat cromàtica.
  • Simplicitat. És la clau. Tots els grans mestres de qualsevol disciplina destaquen la importància de la simplicitat. Amb menys colors en les nostres mescles, trobarem més senzill progressar clarament en les nostres pintura.
  • Coneixement. La millor manera d'aprendre la teoria i les relacions entre els diferents colors és forçar-nos a barrejar fent ús d'una paleta limitada.
  • Cost. Només necessitarem tenir recanvis dels colors de la nostra paleta limitada, a més d'alguns altres que poguéssim necessitar per circumstàncies especials. A més, amb la paleta limitada generalment triem colors més comuns i barats.

Inscripcions aquí.

El Museu Europeu d'Art Modern agraeix el suport dels seus patrocinadors:

MEAM Museo Europeo de Arte Moderno. SPONSORS

Aquesta web utilitza cookies, si continues navegant considerem que acceptes el seu ús.      Acceptar | Més Informació