Obert de Dimarts a Diumenge, de 11h a 19h

Barcelona Art Experience

Curs avançat de retrat

Si t'entusiasma el retrat i ja tens coneixements bàsics de dibuix, no pots deixar passar aquest curs en el qual aprendràs a veure el retrat sota una nova perspectiva per a entendre que no és només una estructura formada per un esquelet i músculs, sinó sobretot una explosió d'emocions i sentiments. Descobriràs que el retrat no és només un gènere que viu de l'encàrrec, sinó que és una obra major capaç de transmetre sensacions i emocions.

En aquest curs explorarem el retrat des de dos angles: les solucions tècniques i les interpretatives. La unió d'ambdues és la que dotarà de recursos i maduresa en la realització de retrats a l'alumne que realitzi aquest curs.

La resolució de la semblança serà un dels temes que abordarà el curs, permetent fer-lo dotant al retrat d'un caràcter concret, anant un pas més enllà de la simple còpia del referent.

Estudiarem el rostre, proporcions, estructura, anatomia, les faccions i diferències entre l'humà estàndard i les diferents tipologies de persona analitzant que aspectes resideix la semblança.

Així mateix la comprensió dels efectes de la llum sobre el model, les diferents lectures expressives que aquesta pot oferir i com utilitzar-la en el nostre benefici serà un altre dels pilars en els quals se centrarà el curs. Per a això alternarem sessions de treball pràctic partint de referents fotogràfics i sessions amb model del natural.

En finalitzar aquest curs cada alumne se sentirà en possessió de les eines necessàries i la confiança per a abordar aquest gènere del dibuix i la pintura amb garanties.

Nivell mitjà i avançat. El curs avançat de retrat està pensat per a alumnes que ja tenen coneixements bàsics de dibuix. Contacta amb nosaltres i envia imatges del teu treball per a saber si et trobes en el nivell adequat per a treure tot el profit del curs.

Professors: Pere Navarrès

Ubicació: Museu Europeu d'Art Modern

Nivell: Nivell mig | superior

Mitjà: Tècnica seca i oli

Durada:  36 hores lectives

Horari: Dissabtes d'11.30 a 14.30

Contingut del curs

  • Diferents mètodes i aproximacions tècniques. Materials i suports. Grafit i carbonet.
  • Estructura i proporció del rostre humà.
  • El retrat amb tècniques seques. Esbós preparatori a grafit i obra definitiva en carbó.
  • Llum i ombra en el rostre humà. La simplificació tonal.
  • La importància i els beneficis d'establir un procés de treball.
  • El model en el retrat. Referent fotogràfic i del natural. Autoretrat.
  • Projecte personal.

Inscripcions a www.barcelonaartexperience.com

El Museu Europeu d'Art Modern agraeix el suport dels seus patrocinadors:

MEAM Museo Europeo de Arte Moderno. SPONSORS

Aquesta web utilitza cookies, si continues navegant considerem que acceptes el seu ús.      Acceptar | Més Informació