El MEAM romandrà tancat fins a nou avís. Per a més contingut en directe segueix-nos a Instagram @MuseuMEAM ×

Obert de Dimarts a Diumenge, de 11h a 19h

Curs avançat de pintura

L'Ofici de Pintor

El Museu Europeu d'Art Modern, dona inici novament a la seva activitat educativa en el camp de les arts. En la seva tasca de promoció i difusió de l'Art Figuratiu, el MEAM ha organitzat un curs avançat de pintura. Amb aquest curs, pretenem que els alumnes adquireixin els fonaments de l'ofici de pintor, a través de la tradició pictòrica occidental a partir de les tècniques dels grans mestres.

Amb aquest curs pretenem, doncs, que adquireixis els fonaments de l’ofici de pintor, tot entroncant amb la tradició pictòrica occidental a partir de les tècniques dels grans mestres. Podríem, doncs, descriure’l com una versió “concentrada”, àgil i adaptada a la vida actual d’allò que s’ensenyava als antics tallers i acadèmies. 

Contingut

1.       Primer Trimestre: Dibuix del moviment.

Estudi de la figura humana en moviment al natural. L'alumne aprendrà a observar i sintetitzar la informació rebuda del natural per a transcriure'l sobre el paper.

Al llarg del curs utilitzaran tècniques com:

 • Aquarel·la
 •  Sanguina
 • Canya
 • Pastel

L'alumne serà acompanyat amb classes teòriques i pràctiques.

2.       Segon trimestre: Pintar del natural

En el segon trimestre es proposa un curs de pintura a l'oli amb base en l'observació del natural. L'alumne recorrerà diverses proposta i temàtiques per a desenvolupar l'estudi, la síntesi i el llenguatge pictòric tals com:

 • Natura morta
 • Figura
 • Retrat
 • Figura en l'entorn

El curs tindrà classes teòriques on s'ensenyarà la correcta utilització del color, les mescles, l'observació de l'estructura i la composició. També se li donarà importància al desenvolupament d'una pinzellada constructiva i neta.

Hi haurà moments per a parlar de la història de l'art i analitzar les solucions passades.

3.       Tercer trimestre: Obra personal

Aquest trimestre es dividirà en dues fases de 6 classes cadascuna.

 • A la primera treballarem en una escena de retrat i bust amb model de l'natural. Es treballarà la figura humana i els seus complements: la roba, la indumentària, el fons. És per aquest motiu que la posi serà de llarga durada per afrontar una pintura de procés definit.
 • A la segona part de el curs l'alumne haurà de buscar quines són les seves referències artístiques per trobar un camí per on començar a crear una obra més personal. Es realitzarà un procés de reflexió amb l'assistència de l'professor per a plantejar què es va a pintar i com.

Cobrirem els principals dubtes que poden sorgir en l'arrencada de l'obra pictòrica, des de la preparació de la imatge de referència, el suport i la tècnica per poder aconseguir un bon resultat final. 

D'aquesta manera, els alumnes se centraran en trobar la seva pròpia veu artística arran dels coneixements previs adquirits durant el curs. L'objectiu principal és potenciar el desenvolupament i la cerca de la seva pròpia identitat. El tutor oferirà assessorament individual que garanteixi la qualitat òptima en el rendiment i desenvolupament de l'obra personal. Així, s'aspira a ajudar els alumnes a centrar-se i desenvolupar el seu treball comptant amb la perspectiva i orientació del tutor.

Els alumnes rebran formació paral·lela mitjançant classes magistrals, xerrades, demostracions. 

Proposta expositiva
Depenent de la coherència de l'obra final dels alumnes amb el nivell i qualitat pictòrica que el MEAM sosté dins de la seva filosofia, s'oferirà la possibilitat als alumnes de participar en una petita mostra col·lectiva dels treballs realitzats durant l'etapa final del curs que s'inaugurarà en una de les sales del museu.

Professors

Horaris i preus
El curs es realitzarà tots els dimecres de 16h a 19:30h. Donarà començament el dia 2 d'octubre de 2019 i finalitzarà el dia 17 de juny de 2020.

 1. Primer trimestre: del 2 d'octubre al 18 de desembre (11 sessions)
 2. Segon trimestre: del 8 de gener al 25 de març (12 sessions)
 3. Tercer trimestre: de l'1 d'abril al 17 de juny (11 sessions)

 

El preu per trimestre és de 400€. Si desitja fer el curs complet s'aplica un descompte de 200€. Si desitja, el museu podrà facilitar el pagament del curs amb la possibilitat d'efectuar-lo en tres pagaments durant l'any lectiu. O bé optar per la possibilitat de realitzar els trimestres de forma individual.

Per a reservar la plaça els alumnes deuran prèviament efectuar la matrícula de 100€ (inclòs en el preu final, anual o trimestral). Aquests pagaments es realitzaran abans de l'inici del curs o trimestre.

Com unir-te
Per a reservar la teva plaça o demanar més informació pots enviar les teves dades a promocio@meam.es o bé telefonar al 933195693.

El Museu Europeu d'Art Modern agraeix el suport dels seus patrocinadors:

MEAM Museo Europeo de Arte Moderno. SPONSORS

Aquesta web utilitza cookies, si continues navegant considerem que acceptes el seu ús.      Acceptar | Més Informació