Del 28 i 31 de març l'exposició de Corella no estarà disponible, al seu lloc s'exposarà 'El Reflex de l'Època Daurada · Mestres de la Dinastia Song'. Se suspèn Friday Blues dia 31. ×

Obert de Dimarts a Diumenge, de 11h a 19h

Taller setmanal de pintura i dibuix

L'Ofici de Pintor

El Museu Europeu d'Art Modern, dona inici novament a la seva activitat educativa en el camp de les arts. En la seva tasca de promoció i difusió de l'Art Figuratiu, el MEAM ha organitzat un curs avançat de pintura. Amb aquest curs, pretenem que els alumnes adquireixin els fonaments de l'ofici de pintor, a través de la tradició pictòrica occidental a partir de les tècniques dels grans mestres.

Amb aquest curs pretenem, doncs, que adquireixis els fonaments de l’ofici de pintor, tot entroncant amb la tradició pictòrica occidental a partir de les tècniques dels grans mestres. Podríem, doncs, descriure’l com una versió “concentrada”, àgil i adaptada a la vida actual d’allò que s’ensenyava als antics tallers i acadèmies. 

El curs està dividit en dos mòduls: 

Primer mòdul · Estudi de la Figura Humana:

 1. El llenguatge del dibuix, lèxic i sintaxi (teòric).
 2. L'encaix (teòric pràctic)
 3. La teoria de la llum (teòric)
 4. El clarobscur (pràctic)
 5. Dibuix atmosfèric (pràctic)
 6. Osteologia del cos (teòric)
 7. Dibuix del moviment (teòric pràctic)
 8. Tècniques humides (teòric pràctic)

Segon mòdul · El Color en el Retrat:

 1. L'estructura de la forma (teòric pràctic).
 2. La teoria del color (teòric pràctic)
 3. Anotacions de color (figura, natura morta i paisatge) (pràctic)
 4. La teoria de la llum (teòric)
 5. Breu història del retrat (teòric)
 6. Osteologia del crani (teòric)
 7. Dibuix constructiu (pràctic)
 8. Retrat del natural (pràctic)
 9. El mesurament (teòric pràctic)
 10. Triar una imatge (teòric)
 11. Retrat expressiu (pràctic)
 12. Retrat tonal (pràctic)

Descripció dels mòduls.

1. Estudi de la Figura Humana

No hi ha dubte que la representació de la figura humana ha estat sempre una inspiració per als artistes. En aquest mòdul de 5 mesos, aprendràs a educar la mirada per a captar i transcriure sobre el paper la figura humana i el seu moviment amb referent del natural. Al llarg del curs Alberto Romero Gil realitzarà classes teòriques sobre osteologia que t'ajudaran a aplicar coneixements de morfologia anatòmica per a entendre millor i de manera correcta la representació del moviment. Aprendràs el comportament de la llum per a poder treballar el volum mitjançant la grisalla amb encert i descobriràs com altres mestres van resoldre els mateixos problemes als quals t'enfrontaràs en el curs. En definitiva, descobriràs mitjançant exercicis dissenyats específicament, com la plàstica i el llenguatge del dibuix poden ajudar-te a transcriure i expressar el que el teu ull ves i sent.

Objectius del curs

En acabar el curs hauràs entès les dinàmiques del cos humà i les claus per a desentranyar-les i així transcriure-les correctament sobre el paper. A més hauràs experimentat amb diferents tècniques, seques i humides, que enriquiran el teu lèxic artístic. A més a l'acabo dels cursos (juny) es realitzarà una exposició en una de les sales del museu on mostrarem els millors treballs realitzats al llarg del curs.

A qui va dirigit?

La metodologia d'Alberto Romero Gil, amb una àmplia experiència en l'ensenyament artístic, és incloent. La seva filosofia d'ensenyament és enfocar-se en l'alumne en vegada que l'alumne s'enfoqui en el mestre. Per això cada alumne, amb el seu nivell especifico, trobarà el seu propi espai de creixement.

Requisits

Necessitaràs llapis, paper i sobretot moltes ganes de deixar-te impregnar per la
bellesa d'un cos humà en moviment.

Dates

 • Del 2 de novembre al 22 de febrer
 • Horari: Dimecres de 16 a *19h.
 • Calendari: 2, 9, 16, 30 de novembre; 7, 14, 21 de desembre; 11, 18, 25 de gener i 1, 8, 15 i 22 de febrer. Atenció: 12, 26 d'octubre; 23 de novembre; 28 de desembre i 4 de gener no hi ha docència.

2. El Color en el Retrat

Aquest mòdul de 4 mesos està dividit en dos blocs, el primer gira entorn al color i les seves harmonies i el segon bloc s'aplicarà l'après en el primer per a estudiar l'expressivitat i construcció d'un rostre.

 • BLOC 1

En la pintura naturalista la comprensió del color, les seves harmonies i la plasticitat de la pinzellada són fonamentals per a concloure la teva obra amb èxit. Però la litúrgia de la pintura amb les seves complexitats pot aclaparar a qualsevol i abocar-ho al fracàs quan amb tan sols una mica d'ordre i metodologia podria resoldre's. En aquest curs aprendràs a dominar el color i a enriquir la teva pinzellada perquè la tècnica no sigui un impediment a la teva vocació d'expressar.

El fil conductor del curs serà la realització d'anotacions de color de diferents temàtiques (natura morta, figura humana i paisatge) i sempre del natural. En paral·lel Alberto Romero Gil et mostrarà les diferents taujanes que al llarg de la història de l'art s'han utilitzat, com la de Velázquez, els impressionistes o Antonio López García i se centrarà tant en la comprensió de les dinàmiques i harmonies del color com la gestualitat de la pinzellada per a dotar de plasticitat expressiva qualsevol obra.

 • BLOC 2

El retrat pictòric ha estat summament important al llarg de la història de l'Art i és present en ell des dels inicis de la humanitat. Aprendràs a educar la mirada i mitjançant l'anàlisi visual, transcriuràs amb un llenguatge plàstic adequat, la qual cosa la teva retina veu. Al llarg del curs Alberto Romero Gil realitzarà classes teòriques sobre color i osteologia del crani que t'ajudaran a entendre millor i de manera correcta la representació de l'estructura cranial. Descobriràs mitjançant exercicis dissenyats específicament, com la plàstica i el llenguatge de la pintura poden ajudar-te a transcriure i expressar el que el teu ull ves i sent.

Objectius del curs

En acabar el curs hauràs entès el color i el dialogo correcte entre les seves harmonies, també hauràs educat la pinzellada per a tornar-la més precisa i expressiva. Hauràs comprès com funciona l'estructura cranial i les claus per a desentranyar-les i així transcriure-les correctament sobre el llenç.

A qui va dirigit?

La metodologia d'Alberto Romero Gil, amb una àmplia experiència en l'ensenyament artístic, és incloent. La seva filosofia d'ensenyament és enfocar-se en l'alumne en vegada que l'alumne s'enfoqui en el mestre. Per això cada alumne, amb el seu nivell especifico, trobarà el seu propi espai de creixement. Per tant està dirigit a tot aquell que vulgui iniciar-se o aprofundir en el retrat pictòric.

Requisits

Necessitaràs oli o acrílic, alguns pinzells, un llenç i sobretot moltes ganes de deixar-te impregnar per la bellesa del color en un rostre.

Exposició final de les obres realitzades

A més, al final dels curs es realitzarà una exposició que s'inaugurarà en una de les sales del museu i on mostrarem els millors treballs realitzats al llarg del curs.

El Professor

Alberto Romero Gil, es va llicenciar en Belles arts per la Universitat de Barcelona, en l'especialitat de pintura i dibuix. Ha rebut nombroses beques de creació entre les quals destaquen les impartides pel mestre de la figuració Antonio López Garcia. La seva obra artística a estat exposada en sales i fires tant nacionals com internacionals i en l'actualitat està representat per galeria de prestigi com la Sala Parells o PontARTE (Maastrich). Actualment combina la seva labor artística amb l'ensenyament en centres com La facultat de Belles arts de Barcelona, La Universitat La Salle (Ramon Llull) i en «L'Ofici de Pintor» del MEAM.

WEB
INSTAGRAM

Preu i mètodes de Pagament

 • Matrícula: 150€. Gaudeix d'un 50% de descompte per a nous alumnes fins el 31 de desembre.
 • Mètode de pagament: 111€/mensual (Targeta de dèbit, crèdit i efectiu).
 • Descomptes amb: Carnet Amic del MEAM, Carnet Barcelona Academy of Art i per a ex alumnes.

Com unir-te

Aquesta web utilitza cookies, si continues navegant considerem que acceptes el seu ús.      Acceptar | Més Informació