Obert de Dimarts a Diumenge, de 11h a 19h

Taller setmanal de pintura i dibuix

L'Ofici de Pintor

El Museu Europeu d'Art Modern, dona inici novament a la seva activitat educativa en el camp de les arts. En la seva tasca de promoció i difusió de l'Art Figuratiu, el MEAM ha organitzat un curs avançat de pintura. Amb aquest curs, pretenem que els alumnes adquireixin els fonaments de l'ofici de pintor, a través de la tradició pictòrica occidental a partir de les tècniques dels grans mestres.

Amb aquest curs pretenem, doncs, que adquireixis els fonaments de l’ofici de pintor, tot entroncant amb la tradició pictòrica occidental a partir de les tècniques dels grans mestres. Podríem, doncs, descriure’l com una versió “concentrada”, àgil i adaptada a la vida actual d’allò que s’ensenyava als antics tallers i acadèmies. Podeu fer els trimestres independentment de haver fer l'anterior o el següent.

Contingut

Primer Trimestre · DIBUIX DEL MOVIMENT

Estudi de la figura humana en moviment al natural. L'alumne aprendrà a educar la mirada en l'anàlisi visual i la reflexió en la captació de el moviment de el referent de l'natural per transcriure sobre el paper. Al llarg de el curs es realitzaran diferents classes teòriques per donar suport a l'alumne a assimilar i desenvolupar conceptes plàstics i d'anatomia. Aquesta última amb la vocació d'aplicar coneixements de morfologia anatòmica per entendre millor i de manera correcta la representació de el moviment.

Al llarg de el curs i de forma progressiva l'alumne ira incorporant diferents tècniques plàstiques (seques i humides) al seu recursos artístics.

Com a punt diferenciat a l'any passat, s'ha incorporat unes sessions amb ballarins de flamenc que aportessin una riquesa plàstica que segur motivaran enormement la creativitat resolutiva de l'alumne.


Segon Trimestre · PINTURA DEL NATURAL (FIGURA HUMANA)

En el segon trimestre es proposa un curs de pintura a l'oli amb base en l'observació de l'natural de la figura humana. El curs tindrà classes teòriques on s'ensenyarà la correcta utilització del color, les mescles, l'observació de l'estructura i la composició. També se li donarà importància a el desenvolupament d'una pinzellada constructiva i neta.

Per a aquest any s'han preparat exercicis que fomentaran l'aprenentatge de les barreges de color. Mitjançant els exercicis l'alumne podrà anar tenint una memòria visual (apunts) de les diferents mescles que ha anat realitzant en la resolució de l'exercici.

Tercer Trimestre · RETRAT

Per finalitzar, en el tercer trimestre es presenta un curs que pretén explorar la part més creativa de l'alumne. Es treballarà la plàstica de l'obra enfortint conceptes com composició, pesos i taca plàstica. Alhora es conduirà mitjançant classes teòriques a la reflexió i la construcció d'una mirada crítica i constructiva sobre la seva pròpia obra i enfocament artístic.

Horaris i Preus
El curs es realitzarà tots els dimecres de 16h a 19:30h. Donarà començament el dia 7 d'octubre de 2020 i finalitzarà el dia 16 de juny de 2021.

El preu per trimestre és de 400€. Si desitja fer el curs complet s'aplica un descompte de 200€. Si desitja, el museu podrà facilitar el pagament del curs amb la possibilitat d'efectuar-lo en tres pagaments durant l'any lectiu. O bé optar per la possibilitat de realitzar els trimestres de forma individual.

Per a reservar la plaça els alumnes deuran prèviament efectuar la matrícula de 100€ (inclòs en el preu final, anual o trimestral). Aquests pagaments es realitzaran abans de l'inici del curs o trimestre.

Com unir-te
Per a reservar la teva plaça o demanar més informació pots enviar les teves dades a promocio@meam.es o bé telefonar al 933195693.

El museu, un espai segur.

Tots els nostres serveis compleixen la legislació local i les recomanacions sanitàries en matèria de protecció i seguretat. En concret, aquesta activitat té les següents mesures:

  • Es mantindrà la distància de seguretat d'1 metre entre alumnes sempre que sigui possible.
  • L'ús de màscara és obligatori. L'alumne ha de portar la seva pròpia màscara.
  • Es facilitarà gel hidroalcohólico abans, durant i després de les classes.
  • Tot el personal implicat portarà mascareta durant la realització del curs.

El Museu Europeu d'Art Modern agraeix el suport dels seus patrocinadors:

MEAM Museo Europeo de Arte Moderno. SPONSORS

Aquesta web utilitza cookies, si continues navegant considerem que acceptes el seu ús.      Acceptar | Més Informació