Del 28 i 31 de març l'exposició de Corella no estarà disponible, al seu lloc s'exposarà 'El Reflex de l'Època Daurada · Mestres de la Dinastia Song'. Se suspèn Friday Blues dia 31. ×

Obert de Dimarts a Diumenge, de 11h a 19h

El cos i la matèria

Exposicio a Burgos

La Fundació Caixa de Burgos acull a la Casa del Cordó l'exposició ‘El cos i la matèria’

La mostra, que romandrà oberta fins al 26 de gener, proposa un estimulant recorregut temàtic per l'art de finals del segle XIX i principis del XX

La sala d'exposicions de la Casa del Cordó acull des d'avui i fins al pròxim 26 de gener la mostra El cos i la matèria en l'escultura de la col·lecció del Museu Europeu d'Art Modern (MEAM), composta per més de vuitanta obres de més de setanta autors que tracen un estimulant recorregut temàtic per l'art de finals del segle XIX i principis del XX.

La materialitat i la tridimensionalitat caracteritzen l'escultura des del seu origen. Per la seva pròpia essència ocupa el mateix espai que l'espectador. En aquest diàleg inevitable, la corporalitat física de l'escultura ha determinat una relació natural amb la figura humana, transcendint valors, creences i aspiracions socials. El cos com a atribut propi de l'escultura ha estat, en gran manera, el seu gran eix temàtic des de l'antiguitat i el camp d'experimentació de la modernitat.

Consolidada sobre els seus dos pilars –matèria i cos–, l'exposició vol convidar a l'espectador a descobrir com l'escultor modern abordava la representació de la figura humana sota els condicionants culturals i històrics que van marcar el canvi de segle: l'interès pel fragment; la captació de passions i emocions; el gust per l'arcaic i el primitiu; el nu com a referent indiscutible de l'artista; la renovació del bagatge clàssic; la singularitat de l'individu i els nous herois moderns, a més de les possibilitats expressives de la música i el moviment. La mostra vol servir també per a aprofundissin la naturalesa i les particularitats del treball de l'escultor, il·lustrant algun dels processos creatius i tècnics propis de la disciplina.

Com és habitual, l'exposició es completa amb catàleg i s'acompanya de materials didàctics adaptats a persones amb diversitat funcional auditiva, disponibles mitjançant descàrrega de codis QR, en el portal www.culturalcajadeburgos.com/canalarte i en projecció en bucle en la pròpia sala. A més, s'ofereixen visites guiades i visites en anglès i francès.

Figures clau del panorama escultòric del moment com Auguste Rodin, Antoine Bourdelle, Constantin Meunier, Aristide Maillol, o els espanyols Julio Antonio, Josep Clarà, Josep Llimona, Agustín Querol o Manolo Hugué han donat forma a la selecció efectuada en exclusiva per a Cultural Cordó. El cos i la matèria reuneix una generació d'artistes brillant i excepcional, renovadora del llenguatge escultòric i capaç d'explorar nous horitzons creatius sense renunciar al diàleg amb la tradició i el passat.

MÉS EXPOSICIONS

Aquesta web utilitza cookies, si continues navegant considerem que acceptes el seu ús.      Acceptar | Més Informació