Del 28 i 31 de març l'exposició de Corella no estarà disponible, al seu lloc s'exposarà 'El Reflex de l'Època Daurada · Mestres de la Dinastia Song'. Se suspèn Friday Blues dia 31. ×

Obert de Dimarts a Diumenge, de 11h a 19h

Al taller de Josep Clarà

Guixos d'un escultor irrepetible

Després de l’èxit assolit pel MEAM a l’exposició del 150 aniversari de l’escultor Josep Llimona, el MEAM prepara una altra mostra de semblant popularitat, centrada en la figura del també escultor Josep Clarà. Amb aquest objectiu, ha establert una col·laboració amb el Museu de la Garrotxa d’Olot, institució dipositària de bona part de l’obra de l’escultor, que presta amb motiu de la present exposició.  El Museu de la Garrotxa d’Olot acollirà la mostra l’any 2017. 

La mostra es presentarà a tota la planta primera del MEAM i inclou un total d’unes 55 escultures de formats molt diversos, arribant a mides de 2 metres d’alçada. Panells explicatius acompanyaran el recorregut per crear un discurs didàctic i interessant de l’evolució artística d’en Josep Clarà. A la planta tercera del MEAM es farà una reconstrucció del taller d’escultor, amb fotografies, models, motllos, obres en guix, eines, etc., que permeti l’activitat didàctica per a escoles, casals, etc., on s’explicarà de forma més interactiva l’ofici de l’escultor.

A l’exposició s’entreteixeixen dos fils conductors: el descobriment de l’obra de Clarà, i les singularitats i natura del treball d’un escultor de la seva categoria, tot resultant-ne un projecte diferent, visual i entenedor. Així doncs, en aquesta exposició, el visitant entra al taller de l’escultor, un espai habitualment desconegut per al gran públic, i poder descobrir-ne l’obra i la manera de treballar.

L’exposició se centra en els guixos de l’escultor, un material que tot i no gaudir de la reputació del marbre o del bronze, té un valor afegit, atès que serveix a l’escultor per a poder passar la seva creació original en argila, a materials més resistents, definitius. El guix és fràgil i de caràcter pràctic, per això no sol emprar-se en mostres artístiques. L’aposta de l’exposició que presenten el MEAM i el Museu de la Garrotxa és singular i inèdita.

L’exposició s’inaugurarà al MEAM, a Barcelona, el dia 10 de Març de 2016. La roda de premsa es preveu pel dia 10 al matí i la inauguració oficial pel mateix dia a les 19:30 h. del vespre. L’exposició es podrá veure al MEAM fins al dia 19 de Juny de 2016. Posteriorment, es traslladarà a Olot, on s’exposarà al Museu de la Garrotxa a partir del Setembre de 2017.

Josep Clarà i Ayats (Olot, 1878 – Barcelona, 1958) és un dels artistes catalans més destacats de la primera meitat del segle XX, i una de les figures amb més projecció internacional de la seva generació.

L’exposició Al taller de Josep ClaràGuixos d’un escultor irrepetible explica la trajectòria de l’escultor olotí i en destaca les obres més importants. Així, es convida al visitant a resseguir els seus inicis i el seu salt a París, les seves obres simbolistes i noucentistes, els seus projectes públics i els retrats, fins arribar als darrers anys. Alhora, busca apropar al públic el concepte del taller de l’escultor i s’il·lustra el seu treball a l’estudi, des de la idea fins a la formalització d’aquesta en material definitiu,  els processos creatius autònoms i de comanda, la feina col·laborativa entre l’escultor i els ajudants, les tècniques emprades, etc.
 

MÉS EXPOSICIONS

Aquesta web utilitza cookies, si continues navegant considerem que acceptes el seu ús.      Acceptar | Més Informació