Obert de Dimarts a Diumenge, de 11h a 19h

Figurativas 2021

Finalitzada

El passat divendres, 8 d'octubre de 2021, el MEAM va acollir la cerimònia de lliurament de premis conjunta dels concursos més importants en el panorama de l'art figuratiu, el 11è Concurs Internacional de Pintura i Escultura Figuratives 2021 de la Fundació de les Arts i els Artistes i de el 15è Saló Internacional ARC de Art Renewal Center.

El més interessant dels concursos, els certàmens o les col·lectives, no és decidir qui és el millor d'entre els qui es presenten, sinó que s'aconsegueixi crear un fòrum en el qual es vegi representat el millor que en aquest moment s'està produint i s'acabi aconseguint generar una mostra global d'allò més interessant entre el que s'està creant en l'àmbit del concurs. Només així, una trobada d'aquest tipus serveix per a aprendre i per a avançar.

L'important d'aquest concurs no és triar al guanyador —per això eliminem ja aquesta fórmula en el seu moment—, sinó fer evident que, fins i tot en una època en què tan injuriada està la imatge de la pintura i l'escultura en el seu concepte més tradicional, hi ha un nivell general potent i molt valuós, creixent i estès pels més diversos països, a una escala que era difícil d'imaginar.

Si d'alguna cosa serveix aquesta iniciativa, és per a mantenir enlaire la bandera del gran Art, l'aspiració potser de nosaltres mateixos, sense conformar-nos només amb el possible. La certificació de la no renúncia a res. La voluntat de seguir en el camí de la tradició europea, convertida ja en mundial. Procedents dels més diversos països, reunim aquí una sèrie d'obres —moltes d'elles d'autors encara desconeguts—d'indubtable vàlua per l'aposta formal que suposen, aportacions interessants a un llenguatge universal, bastió enfront del caos de formes en què va acabar degenerant l'experimentació del segle passat, i que fins i tot es va arrossegant sense un rumb clar pel qual discórrer…

Enguany, el jurat reunit el mes de juliol passat de 2021 ha atorgat un Primer Premi, vuit Mencions d'Honor i vuitanta-una Obres Seleccionades en la categoria de pintura. En la categoria d'escultura s'han atorgat set Mencions d'Honor i trenta-una Obres Seleccionades.

La decisió del jurat ha concedit el Primer Premi de pintura a l'artista Paco Lafarga per la seva obra «La nit darrere». Les Mencions d'Honor en pintura han estat concedides als artistes Francisco Escalera González, Eduardo Alsasua García, Fausto Martín, Zahra Akbari Baseri, Matilde Olivera Tovar-Espada, Sebastián Velasco Navarrro, Alberto Romero Gil i Jaime Valero Perandones. En la categoria d'escultura les Mencions d'Honor ha estat concedides als artistes Silvia Juez Linares, Hezhu Yin, Andrés Lasanta & Jose Manuel Martínez Pérez, Javier Martínez Pérez, Christophe Charbonnel, Maudie Brady i Gabrielle Trom.

El jurat ha estat format per Antonio López García, Jeremy Mann, Jordi Diáz Alamà, Konstantinos Kyrtis, Tomás Paredes, Jose Enrique González i Jose Manuel Infiesta.

MÉS EXPOSICIONS

Aquesta web utilitza cookies, si continues navegant considerem que acceptes el seu ús.      Acceptar | Més Informació