Obert de Dimarts a Diumenge, de 11h a 19h

La dansa de Dionís · Rafael Amargo interpretat per Jorge Egea

Exposicio suspesa fins a nou avis

Exposició suspesa fins a nou avís

Amb motiu del Dia Internacional de la Dansa 2020, es presenta l'exposició:

LA DANSA DE DIONÍS – RAFAEL AMARGO interpretat per JORGE EGEA

Quan Rafael Amargo apareix en l'escenari es transmuta en el semidéu Dionisio. Ell no és ja un home, sinó un personatge que atreu els nostres desitjos, les nostres mirades i ens subjuga.

D'aquesta possessió de Dionisio-Amargo, neix una sèrie de treballs en els quals Jorge Egea recrea plàsticament la dansa nascuda del ball que tota la companyia escenifica sobre el Teatre Romà de Mèrida. El conjunt es complementa amb reflexions a posteriori, imatges en les quals Egea plasma mitjançant el dibuix i l'escultura moments del pathos universal latents en la dansa de Rafael Amargo. Tot això sota la silent complicitat de la fotògrafa Consuelo Peris que aporta un vast reportatge, vinculo entre tots dos artistes, així com entre la dansa i l'escultura, captant els efímers instants de les arts escèniques.

El mèrit de l'espectacle d'Amarg és saber recol·lectar una arrel arcana, en el seu cas nascuda del bressol gitana del flamenc, i empeltar-la en l'arbre de la vida del mite grec. Dionisio ens fa verificar constantment que la visió grecoromana no és únicament blanca, racional (apolínea), sinó al contrari, que el geni grec antic no hagués donat lloc a l'art (i menys encara al clàssic) sense aquest fruit del raïm que va fermentar en vi i en ambrosia, en nèctar per als déus i en bogeria o poesia per a actors, ballarins, dramaturgs o artistes.

Aquest esperit dionisíaco atorga al treball d'Egea una sensació de fugacitat, de provisionalitat, de abocetamiento, de senar finit en petits i grans formats: escultures, anotacions realitzades in situ, dibuixos d'estudi… junt part del vestuari i fotografies de l'obra, conformant la col·lecció que podrà visitar-se en el MEAM del 29 d'abril al 28 de maig.

Imatge de Consuelo Peris.®

MÉS EXPOSICIONS

El Museu Europeu d'Art Modern agraeix el suport dels seus patrocinadors:

MEAM Museo Europeo de Arte Moderno. SPONSORS

Aquesta web utilitza cookies, si continues navegant considerem que acceptes el seu ús.      Acceptar | Més Informació