• L'Art Figuratiu més actual
  14 Mai 22
  finalizat

  L'Art Figuratiu més actual

  Per a la Nit de els Museus 2022 el MEAM us presenta tres exposicions diferents!

  D'una banda, podreu veure l'exposició Si volse a Retro · Inferno, L'exposició s'emmarca dins de la celebració del 700è aniversari de la mort de Dante Alighieri i ret homenatge a la seva obra més cèlebre, la Divina Comèdia. En aquesta exposició, es presenta de manera concreta i detallada les obres que formen part d'aquest projecte expositiu creat pel pintor espanyol Jordi Diaz Alamà en col·laboració amb l'escultor polonès Grzegorz Gwiazda.

  Per l'altra banda, podeu veure l'exposició Libre Dígital, la Galeria Artelibre i l'artista digital Jaime Sanjuán, en col·laboració amb el MEAM , convoquen el primer concurs internacional de pintura digital figuratiu LibreDigital. les obres premiades i seleccionades s'exposaran en el MEAM. A través d'aquest concurs es busca promoure i difondre l'art digital figuratiu. La principal comesa és encoratjar les iniciatives artístiques i patrocinar als artistes digitals.

  Finalment, el museu us presenta la seva nova col·lecció «Art figuratiu contemporani» amb noves obres d'artistes internacionals premiats en els concursos més destacats en el camp de l'art figuratiu internacional. Les noves adquisicions de pintura i escultura són fruit de les convocatòries dels concursos internacionals de la Fundació de les Arts i els Artistes, i fruit també de la permanent relació del museu amb artistes de tot el món.

  En total, la col·lecció compta ja amb mil obres de més de 300 artistes de països dels cinc continents, en un fons que va alimentant-se i convertint-se en una de les més prestigioses col·leccions d'art figuratiu actualment a tot el món, tant per la qualitat de l'obra presentada com per la diversitat dels seus autors. La totalitat d'obres presentades són d'artistes vius, que fan el seu treball en l'actualitat, i que formen així el més genuí de la producció artística dels nostres temps. L'objectiu és donar a conèixer una actitud crítica enfront de la monòtona situació de l'art contemporani, en el panorama del qual no destacava cap tendència que no fos abstracció, experimentació o destrucció de la forma.

  Avui dia, el MEAM suposa ja un punt d'inflexió en el nivell de penetració de l'art figuratiu en amplis sectors de la societat actual, generant un canvi de perspectiva en molts professionals de l'art, que comencen a entendre que l'art del nostre segle necessita ja de nous plantejaments i noves metes, molt desvinculats de cànons i tòpics heretats del segle anterior.

  El MEAM presenta en aquesta ocasió una altra forma, profundament original i nova, de veure i sentir l'art dels nostres dies.

  Com visitar el MEAM a la nit del Museus

  • El museu habilitarà cinc franges horàries (19h, 20h, 21h, 22h, 23h i 24h) per normes de seguretat i aforament.
  • L'entrada es pot presentar electronicament sense necessitat de portarla impressa.
  • És imprescindible presentar-se dins de la franja horària seleccionada en la vostra entrada
  • Per qüestions d'aforament no és permetrà l'accés fora de la franja seleccionada.

© 2022 MEAM Museum. All rights reserved.

Aquesta web utilitza cookies, si continues navegant considerem que acceptes el seu ús.      Acceptar | Més Informació