• MUSICAL & OPERA NORDAMERICANA
  28 Abr 18
  finalizat

  MUSICAL & OPERA NORDAMERICANA

  Més enllà del seu espectacular fons de pintura figurativa contemporània, el Museu Europeu d’Art Modern (MEAM) programa un gran nombre d’activitats i iniciatives. Una d’elles és el cicle de música clàssica que programa cada dissabte a la tarda.

  Els concerts, generalment a dos quarts de sis de la tarda, inclouen el berenar i tenen un preu de 19 euros. A més, el tiquet contempla també la visita al museu, pel que la proposta, sustentada en tres potes (concert, berenar i museu) resulta ben difícil de rebutjar. Si a tot plegat li sumem l’atractiu de l’emplaçament, el Palau Gomis, poc més cal afegir. En aquesta ocasió comptarem amb els artistes Paula Nogueira, soprano. Eduard Moreno, baritono i Montse Pujol, piano.

   

  PROGRAMA:

  Sure on this shining night, Samuel Barber

  The Monk and his cat, Samuel Barber

  Promisquity, Samuel Barber

   

  Lonely Town, On the town, Leonard Bernstein

  Somewhere, West Side Story, Leonard Bernstein

  Tonight, West Side Story, Leonard Bernstein

   

  Concentrate on you, Cole Porter

  I’ve got you under my skin, Cole Porter

  Somewhere over the rainbow, Arlen

  Night and day, Gay Divorce, Cole Porter

   

  I’ve got plenty and nothing, Porgy and Bess, George Gerswhin

  Summertime, Porgy and Bess, George Gerswhin

  Bess you is My Woman Now, Porgy and Bess, George Gerswhin

   

  Paula Nogueira, soprano

  Reconeguda per la seva qualitat vocal i la seva flexibilitat estilística i escènica, la soprano mexicana Paula Nogueira ha interpretat a Adina a L'elisir d'amore, Serpina a La serva padrona, tància a La contadina in cort, Susanna a Il segreto di Susanna, Lucy a The Telephone, Belinda en Dido & Aeneas i Bruna en l'estrena mundial de Bruna de nit de Xavier Pagès.
  Amant de la música contemporània, Paula també ha tingut l'honor d'estrenar mundialment la cantata jazz "He mirat aquesta terra" de Ricard Gili i textos de S. Espriu, acompanyada per la big band La Locomotora Negra i la Coral Sant Jordi, així com l'obra "la disputa de l'ase" amb música de Marc Egea i textos d'a Turmeda, totes dues a Barcelona, Espanya. A Mèxic ha estrenat les obres commemoratives del Bicentenari de la Independència el 2010 i recentment el Centenari de la Constitució en 2017.
  Gran entusiasta d'apropar la música clàssica a tota la gent, Paula s'ha establert com
  De Mèxic a Espanya, Singapur, Colòmbia, Rússia, Brasil, França, Taiwan, Sèrbia, Austràlia, Noruega, Canadà, Anglaterra o les Açores, Paula gaudeix cantat com a solista tant en produccions clàssiques com La Bachiana Brasileira No.5 de Vila-Llops , el Stabat Mater de Pergolesi, la 9a simfonia de Beethoven o l'Arca de Noe de Britten, com en espectacles multidisciplinars com els de la companyia de teatre d'altura Grup Puja.
  Entre alguns dels escenaris que han vist a Paula actuar es troben el Festival del Mil.lenni de Barcelona, ??al Festival de Cap Roig (Catalunya), El Festival Grec de Barcelona, El Festival Cervantino de Guanajuato, el Festival Pukkelpop de Bèlgica o el Festival d'Été de Québec.

  Eduard Moreno, baríton

  Nascut a Barcelona, realitza els estudis de cant al Conservatori Superior de Música del Liceu amb la soprano Carme Bustamante i repertori amb els pianistes Angel Soler i Manel Cabero. Així mateix ha treballat amb Jaume Aragall, Dalton Baldwin i repertori de música italiana amb Maurici Colaccichi a Roma i amb Vincenzo Spatola. Com a solista estrena l'òpera "Bruna de Nit" de Xavier Pagès, dins el Festival d'Òpera de Butxaca de Barcelona. Canta també les òperes de Donizetti "Don Pasquale" (paper de Malatesta) i "L'Elisir d'Amore" (paper de Belcore) al Teatre la Faràndula de Sabadell. Interpreta també el paper d'Enees, dins de l'òpera Dido & Enees, de H. Purcell i Nozze di Figaro de W.A. Mozart (paper de Comte).
  Canta a Mèxic l'òpera de cambra "The Telephone", de G. C. Menotti (paper de Ben) i diversos
  recitals de música espanyola i sarsuela en una gira pel país. Canta també l'òpera "Il
  Segreto di Susanna "(paper de Gil) Guanya el concurs" Mirna Lacambra "de Sabadell, interpretant l'òpera" Cosi fan tutte "de WA Mozart (paper de Guiglielmo) amb l'orquestra Simfònica del Vallès. Rep també el premi al "millor intèrpret de música catalana" al "Concurs de Cant Mirabent i Magrans" de Sitges. Ha estat també finalista en el concurs per a joves solistes a l'Òpera de Rouen - Haute Normandie, França.
  Dins de la temporada dels "Amics de l'Òpera de Sabadell" interpreta els títols "Rigoletto" de Verdi (paper de Comte de Ceprano) i "Barber de Sevilla" de Rossini (paper de Fiorello).  Ha cantat en recintes com: Foyer del Gran Teatre del Liceu, al Palau de la Música Catalana, Teatre de la Faràndula de Sabadell, Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB), Auditori Caja Madrid, Auditori Josep Carreras de Vila-Seca, Auditori Enric Granados de Lleida, el Cercle del Liceu i el Saló dels Miralls del Gran Teatre del Liceu, entre molts
  mes. Fora d'Espanya ha actuat a França, Suïssa, Alemanya, Mèxic i Itàlia.

   

  Montse Pujol, piano

  Montse Pujol-Dahme pianista alemanya-catalana desenvolupa una gran intensa activitat com a pianista
  repertorista. Estudia a Barcelona amb el mestre Àngel Soler, la influència porta a especialitzar-se en el món del canto.Posteriormente rep consells d'Alan Branch, Wolfram Rieger, Mack Sawyer, Mark Hastings, Ulrich Eisenlohr entre d'altres.
  Ha acompanyat en classes de cant de Carmen Bustamante, Cindy Sanner, Francisco Araiza, Enzo
  Spatola. Ha treballat amb Alfredo Heilbron, Xavier Puig, Isabel Franco ...
  Ha actuat en diferents festivals d'Espanya com internacionals.
  La seva trajectòria l'han portat a acompanyar en concursos com Concurs Jopsep Mirabent i
  Magrans, el Concurs Internacional de les Corts i companyies d'Òpera com Amics de l'Òpera de
  Sarrià. Ha participat com a pianista en diferents produccions com L'elisir d'amore, Cosi fan
  Tutte, Le nozze di Figaro, Ballo in maschera, Carme, La somnàmbula, La Traviata, Don pasquale,
  etc ...
  La seva inquietud per apropar la música clàssica a tot tipus de públic la porten a crear juntament amb
  cantants diferents espectacles. Actualment combina la faceta concertística amb la docència.

Aquest event s’emmarca dintre de
Berenars amb Música Clàssica

Berenars amb Música Clàssica

Concert, exposició y berenar al museu

Saber Més