• Opera i Sarsuela
  27 Gen 18
  finalizat

  Opera i Sarsuela

  PROGRAMA CONCERT

  27 de gener de 2018

  MEAM

   

  Marga Cloquell, soprano

  Marta Pujol, piano

   

  Els obercocs i les petites collidores                    E. Toldrà

  Romanza sense paraules                                     (1895-1962)

  Camins de fada

  El tralalá y el punteado                                          E. Granados

  Canto gitano                                                            (1867-1916)

  El majo discreto

  Sardana de Francina                                             R. Martínez Valls

  de Cançó d'amor i de guerra                                 (1868-1846)

  En un país de fábula                                              P. Solozábal

  de La tabernera del puerto                                    (1897-1988)

   

  -----------------------

   

  Ach, ich fühl's                                                          W.A. Mozart

  de Die Zauberflöte                                                  (1756-1791)

   

  La canzone di Doretta                                            G. Puccini

  de La Rondine                                                        (1858-1924)

   

  Regnava nel silenzio                                             G. Donizetti

  de Lucia di Lammermoor                                       (1797-1848)

   

  Ô Dieu! Que de bijoux                                           Ch. Gounod

  de Faust                                                                   (1818-1893)

   

  Marga Cloquell, soprano

  Nascuda a Mallorca, va començar els seus estudis a Mallorca amb Eulàlia Salbanyà. Va realitzar la seva formació al Conservatori Superior de Música de les Illes Balears amb Antoni Aragón, Carmen Bustamante, Alejandro Zabala i Josep Ribot. Més tard es va traslladà a Viena per rebre els consells de Ruthilde Boesch i va ampliar els seus estudis al Conservatori Superior del Liceu amb Dolors Aldea y Marta Pujol.

  Ha ampliat la seva formació en Masterclases amb E. Facini, Amelia Felle, Ana Luisa Chova, Ileana Cotruba, Fiorenza Cossotto, Jaume Aragall, Giulio Zappa, Armando Krieger i Dalton Baldwin.

  Fou premiada en el XVIIè Concurs de cant de la Associació Amics de l'òpera de Sabadell i va guanyar el Primer premi en el XVIIIè Concurs de cant “Mirna Lacambra”. Ha guanyat el Primer premi en la Setena edició del Concurs Internacional de Cant Líric Germans Pla-Ciutat de Balaguer. Tambié se li va otorgar el premi del públic i la Beca d'Estudis de l'Escola d'òpera de Sabadell. Fou guardonada amb el premi solista de la Orquestra simfònica del Conservatori Superior de les Illes Balears en seva estància al centre.

  En l'àmbit simfònic ha estat convidada per interpretar el Messiah de GF. Händel, Gloria de A. Vivaldi, Exultate Jubilate and Krönungsmesse de WA. Mozart, Requiem i Messe Base de Faure y Johannes Passion de JS. Bach. Participa en cicles dedicats al Lied i a la cançó de concert al costat de pianistes com de M. Pujol, M. Veit, M. Cabero, J. Robaina, R. Estrada i R. Fdez. Aguirre.

  En l'àmbit operístic començà formant part de la Jove Comanyia d’òpera del Conservatori del Liceu  amb el paper Fanny de La cambiale di matrimonio. Destaca el debut com Lucia de Lucia di Lammermoor a l'Òpera de Sabadell amb la Orquestra Simfònica del Vallés, amb gran èxit de públic i de crítica. Posteriorment ha interpretat Pamina i Papagena de Die Zauberflöte, Mimi de La Boheme, Paggio de Rigoletto al Théâtre du Capitole de Toulouse dirigit pel mestre D. Oren. També, al mateix teatre va participat amb Irene a la sarsuela Doña Francisquita dirigida pel mestre J. Caballé-Domènech. La temporada passada debutà Susanna a Il segreto di Susanna a Alessandria (Itàlia). Actuament interpreta Violetta de La Traviata en la producció que es porta a terme al Palau de la Música Catalana, on ha interpretat Francina de la sarsuela Cançó d'amor i de guerra.  Aquesta temporada debutarà el rol de Matilda en la sarsuela El reloj de Lucerna al Teatre principal de Palma. Així mateix col·labora en la Fundació Jaume Aragall amb diversos recitals al Cercle del Liceu.

   

  Marta Pujol, piano

  Treballà com a pianista correpetidora al Conservatori de Música de Tarragona, Conservatori de Música de Cervera, Conservatori Superior de Música de Barcelona, Professora convidada al Conservatori Superior de les Illes Balears, també a l’escola d’Òpera del teatre Fortuny de Reus,“Curs Internacional de cant i direcció coral” (Universitat de les Illes Balears), Curs Internacional de Música de Tarragona, el Curs Internacional organitzat per “Art et Musique en Méditerranée”, Concurs Internacional de Cant “Francisca Cuart”.

  És pianista oficial al Concurs internacional de Cant “Francisco Viñas”,Concurs Internacional “Ana María Sánchez” i Concurs “Mirna la Cambra” de Sabadell.

  Col.labora regularment a les Temporades d’Òpera dels Amics de l’Òpera de Sabadell, Gran Teatre del Liceu de Barcelona, Teatre Principal de Palma de Mallorca, els Amics de S’Òpera de Maó, Teatro Villamarta de Jerez de la Frontera, Festival dels “ Jardins de Cap Roig”, Taller d’Òpera del Gran Teatre del Liceu, “OCI” (Opera Clasica Internacional), Òpera de Malta, Festival Castell de Peralada ,Palau de les Arts de València, etc…

  La seva trajectòria la ha portat a treballar al costat de grans figures internacionals del món de la lírica actuant en nombrosos Festivals de l’Estat i també a França, Alemanya, Itàlia, Jordània, Panamà, etc…

  Actualment, desenvolupa la tasca docent com a Mestre de repertori vocal al Conservatori Superior de Música del Liceu de Barcelona.

Aquest event s’emmarca dintre de
Dissabtes de Música Clàssica

Dissabtes de Música Clàssica

Berenars al Palau Gomis

Saber Més