• Under the blades
  13 Gen 18
  finalizat

  Under the blades

  ARTISTA: Maria Lilia Cano, piano sol

  TÍTOL: Under the blades

  PROGRAMA:

  C. Debussy - Estude 1

  Pour els cinq doigts.

  J.Nin-Culmell - Tonades Vol..

  Ratolinesa

  Ball de garlandes

  Ball de Sant Farriol i Bolangera

  El cant dels ocells

  Ball pla il 'esquerrana

  D.Shostakovich

  Tres danses fantastiques

   A.Ginastera

  Tres Danses argentines

  W.A.Mozart

  Fantasia en Re menor K397

  I. Cervantes - Danses cubanes

  missatge

  Adéu a Cuba

  Els tres cops

  E. Lecuona

  Dansa dels ñáñigos                                                              

  Ernán López-Nussa

  Momo

   

  Maria Lilia Cano, Pianista

  Neix a l'Havana, Cuba i comença els seus estudis pianístics a l'edat de 6 anys amb la compositora i pianista cubana Maria Matilde Alea. . És graduada en els conservatoris, "Manuel Saumell", "Amadeo Roldám" de pedagogia musical i d'interpretació pianística al Conservatori Superior de Música del Liceu de Barcelona amb el professor i concertista Daniel Ligorio. També s'ha format en cursos de perfeccionament amb professors com Albert Atenelle a Catalunya o Gerlinde Otto a Leipzig.

  Al llarg de la seva carrera ha obtingut diversos reconeixements tant en el món de la interpretació pianística com en el de la musicologia. Destaquen els següents: El 1995 i 1996 obté II i III Premis al Concurs Nacional "Amadeo Roldán" a La Havana, Cuba. On a més obté menció a la millor interpretació de música cubana i llatinoamericana.

  El 1998 II Premi i "Premi a la millor interpretació de música cubana" en concursos nacionals.

  El 1999 "Premi especial a la interpretació" al V Festival de Piano "Ernesto Lecuona"

  El 2003 I Premi a La Jornada Científica "Amadeo Roldán" pel treball "La música des del punt de vista psicològic i psicofisiològic ".

  El 2010 va obtenir el II Premi a la IV categoria de "interpretació individual" al Concurs Obert d'interpretació musical L 'Arjau de Barcelona, ??ciutat on resideix actualment.

  Ha ofert concerts tant al seu país d'origen, Cuba, com a Espanya, França i Alemanya, rebent sempre les millors crítiques en revistes com "La Revista Musical Catalana ". L'any 2015 va tenir el privilegi de mostrar el seu primer treball discogràfic com a solista, dedicat exclusivament a la dansa cubana per a piano, amb obres de compositors com Ignacio Cervantes, Ernesto Lecuona i José María Vitier. El disc es va realitzar amb la col·laboració especial de la direcció i gestió de l'Auditori Pau Casals.  El seu Segon treball discogràfic sota el segell Beltempo Record està en producció i el llançament està previst per al proper mes i desembre d'enguany també com a solista.

   

Aquest event s’emmarca dintre de
Dissabtes de Música Clàssica

Dissabtes de Música Clàssica

Berenars al Palau Gomis

Saber Més